Facsard ki a lime levét, és a narancslét egy kis tálba.
Használj frissen facsart narancs- és limelevet a legjobb íz eléréséhez.
Egy kis lábosban keverd össze a narancs- és lime levét, a mézet, az almaborecetet, és a szójaszószt.
A méz helyett használhatsz juharszirupot is, ha azt jobban szereted.
Reszeld le a friss gyömbért, és add hozzá a keverékhez.
A gyömbért finomra reszeld le, hogy ne maradjanak nagy darabok a szószban.
Keverd jól össze, majd főzd alacsony lángon 5-7 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.
A szósz akkor jó, ha bevonja a kanalat. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet.
Adj hozzá egy csipet sót és borsot, hogy ízesítsd.
Óvatosan sózd, mert a szójaszósz is sós.
Tálald a kész szószt grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy tésztákhoz.
A szószt légmentesen záródó edényben a hűtőben tárolhatod akár egy hétig is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.