Édes-savanyú narancsos lime szósz tálalva

Édes-savanyú narancsos lime szósz

Az édes-savanyú narancsos lime szósz egy igazi ínycsiklandó mártás, amely az édes narancs, a friss lime és a méz tökéletes harmóniáját ötvözi. A szósz a fűszeres szójaszósz és az almaborecet kombinációjával egy különleges ízélményt biztosít. A gyömbér friss csípőssége ad egy kis pikantériát, miközben az egész szósz egyensúlyba kerül az édességgel és savanyúsággal. Képzeld el, ahogy a szósz frissen készül, miközben az illata betölti a konyhát. A szósz tökéletes kiegészítője lesz grillezett húsoknak, zöldségeknek, vagy akár tésztákhoz is.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 7 perc
Teljes 12 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 ml narancslé
1 db lime
2 ek. méz
2 ek. almaborecet
1 ek. szójaszósz
1 tk. friss gyömbér
1 csipet
1 csipet őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Facsard ki a lime levét, és a narancslét egy kis tálba.

    Használj frissen facsart narancs- és limelevet a legjobb íz eléréséhez.

    2

    Egy kis lábosban keverd össze a narancs- és lime levét, a mézet, az almaborecetet, és a szójaszószt.

    A méz helyett használhatsz juharszirupot is, ha azt jobban szereted.

    3

    Reszeld le a friss gyömbért, és add hozzá a keverékhez.

    A gyömbért finomra reszeld le, hogy ne maradjanak nagy darabok a szószban.

    4

    Keverd jól össze, majd főzd alacsony lángon 5-7 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.

    A szósz akkor jó, ha bevonja a kanalat. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet.

    5

    Adj hozzá egy csipet sót és borsot, hogy ízesítsd.

    Óvatosan sózd, mert a szójaszósz is sós.

    6

    Tálald a kész szószt grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy tésztákhoz.

    A szószt légmentesen záródó edényben a hűtőben tárolhatod akár egy hétig is.