Édes-savanyú natto üvegben

Édes-savanyú natto

A natto, az egyik legismertebb japán fermentált étel, különleges, ragacsos textúrájáról és erőteljes umami ízéről ismert. A hagyományosan reggelire fogyasztott natto a japán konyha egyik legősibb fermentációs technikájával készül. Az édes-savanyú natto egy innovatív változat, amely ecetes, édeskés pácban érlelődik, így egy új, kiegyensúlyozott ízvilágot ad ennek az egyedi ételnek. Kiváló választás rizses ételek mellé vagy saláták kiegészítőjeként!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
275 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Natto (fermentált szójabab)
200 ml Fehérborecet
200 ml Víz
60 g Méz
50 g Barnacukor
1 tk.
1 db Fahéjrúd
3 db Szegfűszeg
5 g Gyömbér
50 ml Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A natto szálas, nyúlós textúrájú fermentált szójabab. Ha szükséges, óvatosan öblítsd át hideg vízzel, hogy kissé enyhítsd az erős fermentációs ízét.

    Az öblítés segít csökkenteni a natto intenzív ízét és illatát, de ne áztasd túl sokáig, mert elveszítheti a tápanyagtartalmát.

    2

    Egy másik lábosban keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a mézet, a barnacukrot és a sót. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    A cukor teljes feloldódásáig folyamatosan kevergesd, hogy elkerüld a leégést.

    3

    Add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget, a vékonyra szeletelt gyömbért és a citromlevet. Főzd alacsony hőmérsékleten 3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne forrald a levet, csak alacsony hőfokon főzd, hogy az ízek finoman összeérjenek.

    4

    Tedd a natto-t sterilizált üvegekbe, majd öntsd rá a forró édes-savanyú levet.

    A sterilizált üvegek használata elengedhetetlen a tartósításhoz. Forrald az üvegeket és a fedőket 10 percig, majd hagyd megszáradni.

    5

    Zárd le az üvegeket, és hagyd kihűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 12 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtőben való érlelés segít az ízek teljes kibontakozásában. Minél tovább áll, annál finomabb lesz.

    6

    Tálald hidegen, különleges édes-savanyú japán savanyúságként vagy saláták mellé.

    A natto-t tálalhatod rizzsel, zöldhagymával és mustárral is.