A nopál leveleket alaposan mosd meg hideg vízben, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket és a kaktusz természetes nyálkás rétegét.
A mosáshoz használhatsz egy puha kefét, hogy alaposabban eltávolítsd a szennyeződéseket és a nyálkás réteget.
Egy éles késsel vágd le a tüskéket és a kemény részeket a levelekről, majd szeleteld vékony csíkokra vagy kisebb darabokra.
A tüskék eltávolításához használhatsz konyhai kesztyűt, hogy elkerüld a sérüléseket.
Forralj fel egy nagy lábosban vizet, és tedd bele a szeletelt nopált. Főzd 5 percig, majd szűrd le és öblítsd át hideg vízzel, hogy csökkentsd a nyálkás állagot.
A főzés során a nopál színe megváltozik. Ne főzd túl, mert elveszíti a roppanós állagát.
Egy másik edényben keverd össze az ecetet, a vizet, a sót, a barnacukrot és a mézet, majd forrald fel. Ez lesz a savanyító lé.
A savanyító lé ízét ízlés szerint módosíthatod. Ha pikánsabban szereted, adj hozzá egy kevés chili paprikát vagy chili szószt.
Készíts elő sterilizált befőttesüvegeket. Helyezd az üvegekbe a főtt nopált, a fokhagymagerezdeket, a szeletelt gyömbért, a chilipaprikát, a babérleveleket, a feketeborsot és a koriandermagot.
Az üvegekbe rétegezheted az alapanyagokat, hogy esztétikusabb legyen a végeredmény.
Öntsd rá a forró édes-savanyú savanyító levet az üvegekben lévő alapanyagokra, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje őket.
A forró lé segít a tartósításban. Ügyelj arra, hogy az üvegek ne repedjenek meg a hőtől. Ha szükséges, tegyél egy kést az üveg aljára, amikor ráöntöd a forró levet.
Zárd le az üvegeket, és hagyd őket szobahőmérsékleten kihűlni. Ezután tárold a hűtőszekrényben legalább 24 óráig, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőszekrényben tárolva a nopaliszt hosszabb ideig eláll. Fogyasztás előtt kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd tovább.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.