Édes-savanyú paprikaszósz tálalva

Édes-savanyú paprikaszósz

Az édes-savanyú paprikaszósz egy sokoldalú és ízletes mártás, amely különösen jól illik grillezett húsokhoz és zöldségekhez. A kaliforniai paprika édes íze tökéletesen harmonizál a rizsecet savanyúságával és a méz természetes édességével. Ez a recept könnyen elkészíthető, és garantáltan feldobja a mindennapi étkezéseket. Pikáns és friss ízvilágával minden fogást különlegessé tesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Piros kaliforniai paprika
30 g Méz
20 ml Rizsecet
50 ml Víz
10 g Keményítő
1 gerezd Fokhagyma
0.25 tk. Chilipehely
0.5 tk.
15 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a paprikát, távolítsd el a magokat, és vágd kisebb darabokra.

    Használj különböző színű paprikákat (piros, sárga, narancs) a szósz vizuális vonzerejének növeléséhez és az ízek gazdagításához.

    2

    Reszeld le a fokhagymát, és készítsd elő az összes hozzávalót a főzéshez.

    A fokhagymát közvetlenül a felhasználás előtt reszeld le, hogy megőrizze az aromáját.

    3

    Egy közepes serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a reszelt fokhagymát közepes lángon, amíg illatos lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé teheti a szószt. Alacsony lángon pirítsd, és folyamatosan kevergesd.

    4

    Add hozzá a paprikadarabokat, és párold őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    Időnként keverd meg a paprikát, hogy egyenletesen puhuljon meg.

    5

    Öntsd hozzá a rizsecetet, a mézet és a vizet, majd keverd össze. Főzd további 3-5 percig.

    A rizsecet helyett használhatsz almaecetet is. A méz helyett használhatsz juharszirupot vagy agavé szirupot is.

    6

    Egy kis tálban keverd össze a keményítőt egy kevés hideg vízzel, majd add a serpenyőbe, és főzd a szószt, amíg besűrűsödik.

    A keményítőt mindig hideg vízzel keverd el, különben csomós lesz. A keményítős vizet lassan csorgasd a serpenyőbe, miközben folyamatosan kevered.

    7

    Adj hozzá chili pelyhet és sót, majd kóstold meg, és állítsd be az ízeket szükség szerint.

    A chili pelyhek mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nem szereted a csípős ízt, hagyd ki a chili pelyhet.

    8

    A szószt tálald melegen grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy mártogatósként. Hűtőben légmentesen zárható edényben 2-3 napig eltartható.

    A szószt tálalás előtt melegítsd fel. Ha mártogatósként használod, kínálj mellé ropogós zöldségeket vagy tortilla chipset.