Reszeld le a friss gyömbért és a fokhagymát. Készíts elő egy közepes méretű serpenyőt.
A gyömbért és a fokhagymát érdemes minél finomabbra reszelni, hogy egyenletesebben oszlanak el a szószban.
Melegítsd fel a paradicsompürét a serpenyőben, és add hozzá a mézet, az almaecetet és a szójaszószt. Keverd össze alaposan.
Ha nincs almaeceted, használhatsz fehérborecetet vagy rizsecetet is.
Add hozzá a reszelt gyömbért, fokhagymát, barna cukrot és a chilipor. Alaposan keverd el, hogy az ízek összeérjenek.
A chilipor mennyiségével óvatosan bánj, mert könnyen túl csípős lehet a szósz. Inkább kevesebbet tegyél bele először, és kóstolás után adj hozzá többet, ha szükséges.
Önts hozzá vizet, és lassú tűzön főzd a szószt 10-15 percig, amíg kissé besűrűsödik.
A főzés során időnként keverd meg a szószt, hogy ne égjen le.
Ízesítsd sóval, és hagyd hűlni néhány percig. Tálald forrón grillezett húsok, zöldségek vagy rizs mellé.
A szósz ízét tovább fokozhatod egy kevés szezámolajjal vagy pirított szezámmaggal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.