A szilvát mosd meg, magozd ki és vágd kisebb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd finomra, a gyömbért reszeld le.
A szilva érettségétől függően változhat a chutney édessége, ezért kóstold meg a szilvát, mielőtt hozzáadod a cukrot.
Egy közepes méretű lábosban hevítsd fel az almaecetet, majd add hozzá a barnacukrot és keverd el, amíg fel nem oldódik.
Az almaecet helyett használhatsz más ecetet is, például borecetet vagy balzsamecetet, de ezek befolyásolhatják a végső ízt.
Add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsd üvegesre közepes lángon.
Vigyázz, hogy a vöröshagyma és a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad a chutney-nak.
Dobd bele a szilvát, a reszelt gyömbért és a fahéjrudat, majd keverd össze alaposan.
A fahéjrudat később eltávolítod, de a főzés során finom fahéjas ízt ad a chutney-nak.
Szórd hozzá a szerecsendiót, a chilipelyhet és az őrölt fekete borsot, majd alacsony lángon főzd 25-30 percig, amíg besűrűsödik.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A chilipelyhet óvatosan adagold, ha nem szereted a túl csípős ízeket.
Ízesítsd sóval, és ha szükséges, állítsd be az ízt extra cukorral vagy ecettel, hogy elérd a tökéletes édes-savanyú egyensúlyt.
Kóstold meg a chutney-t főzés közben, és add hozzá a sót, cukrot vagy ecetet apránként, hogy eltaláld a megfelelő ízt.
Távolítsd el a fahéjrudat, majd botmixerrel pürésítsd a chutney-t, ha simább állagot szeretnél.
A pürésítés opcionális, ha szereted a darabosabb chutney-t, hagyd ki ezt a lépést.
Hagyd kihűlni, majd üvegbe töltve tárold a hűtőben. Kiváló sült húsok, sajtok és pirítós mellé.
A chutney hűtőben tárolva akár egy hónapig is eláll, ha sterilizált üvegbe töltöd.
A szilvát mosd meg, magozd ki és vágd kisebb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd finomra, a gyömbért reszeld le.
A szilva érettségétől függően változhat a chutney édessége, ezért kóstold meg a szilvát, mielőtt hozzáadod a cukrot.
Egy közepes méretű lábosban hevítsd fel az almaecetet, majd add hozzá a barnacukrot és keverd el, amíg fel nem oldódik.
Az almaecet helyett használhatsz más ecetet is, például borecetet vagy balzsamecetet, de ezek befolyásolhatják a végső ízt.
Add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsd üvegesre közepes lángon.
Vigyázz, hogy a vöröshagyma és a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad a chutney-nak.
Dobd bele a szilvát, a reszelt gyömbért és a fahéjrudat, majd keverd össze alaposan.
A fahéjrudat később eltávolítod, de a főzés során finom fahéjas ízt ad a chutney-nak.
Szórd hozzá a szerecsendiót, a chilipelyhet és az őrölt fekete borsot, majd alacsony lángon főzd 25-30 percig, amíg besűrűsödik.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A chilipelyhet óvatosan adagold, ha nem szereted a túl csípős ízeket.
Ízesítsd sóval, és ha szükséges, állítsd be az ízt extra cukorral vagy ecettel, hogy elérd a tökéletes édes-savanyú egyensúlyt.
Kóstold meg a chutney-t főzés közben, és add hozzá a sót, cukrot vagy ecetet apránként, hogy eltaláld a megfelelő ízt.
Távolítsd el a fahéjrudat, majd botmixerrel pürésítsd a chutney-t, ha simább állagot szeretnél.
A pürésítés opcionális, ha szereted a darabosabb chutney-t, hagyd ki ezt a lépést.
Hagyd kihűlni, majd üvegbe töltve tárold a hűtőben. Kiváló sült húsok, sajtok és pirítós mellé.
A chutney hűtőben tárolva akár egy hónapig is eláll, ha sterilizált üvegbe töltöd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.