A friss vízgesztenyéket alaposan mosd meg, majd hámozd meg és vágd vékony szeletekre.
A konzerv vízgesztenye is használható, de a friss ropogósabb és ízletesebb.
Egy kisebb edényben keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a mézet és a sót. Melegítsd közepes lángon, amíg a méz és a só teljesen feloldódik.
Az ecet és a méz arányát ízlés szerint változtathatod.
A fokhagymát hámozd meg és vágd félbe. Az egész fekete borsot enyhén törj meg egy kés lapjával, hogy jobban kiadja az ízét.
A fokhagyma és a bors mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
Egy tiszta, zárható üvegbe rétegezd a vízgesztenye szeleteket, majd add hozzá a fokhagymát és az összetört borsot.
Az üvegnek tisztának kell lennie, hogy a savanyúság ne romoljon meg.
Öntsd rá a forró ecetes levet a vízgesztenyére, majd egy kanállal finoman nyomkodd meg, hogy teljesen ellepje a folyadék.
A vízgesztenyének teljesen a lé alatt kell lennie, hogy ne penészedjen meg.
Hagyd szobahőmérsékleten hűlni az üveget körülbelül 30 percig, majd zárd le és tedd a hűtőbe legalább 24 órára az ízek összeéréséhez.
A hűtőben tárolva az ízek jobban összeérnek.
Az édes-savanyú vízgesztenyét használhatod salátákhoz, tésztákhoz vagy húsételek mellé. Hűtőben tárolva 2-3 hétig eláll.
Kínai ételekhez különösen jól passzol.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.