A rizst alaposan mosd meg, hogy a felesleges kemikáliák eltávolításra kerüljenek. Tedd egy fazékba, és öntsd rá a vizet.
A rizs mosása segít abban, hogy a congee kellemesebb textúrájú legyen, és elkerüld a kemikáliákat.
Főzd a rizst alacsony hőmérsékleten körülbelül 30-40 percig, amíg teljesen megpuhul és kásás állagú lesz. Ha szükséges, adj hozzá vizet, hogy elérd a kívánt állagot.
Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet, hogy lágyabb legyen.
Az édesburgonyát hámozd meg, majd apró kockákra vágd fel.
Az édesburgonya gyorsabban megfő, ha kis darabokra vágjuk.
A fokhagymát és a gyömbért aprítsd fel, majd egy serpenyőben pirítsd meg szezámolajon 2-3 percig.
A fokhagyma és a gyömbér gyors pirítása gazdag aromát ad az ételnek.
Amikor a rizs kész, add hozzá a pirított fokhagymát és gyömbért, majd az édesburgonyát és a szójaszószt. Keverd jól össze.
Az édesburgonya könnyen felszívja a fűszereket, így az ízek gazdagabbak lesznek.
Tálald az ételt melegen, szórd meg zöldhagymával, és egy kis szezámolajat is locsolhatsz rá.
A zöldhagyma frissessége és a szezámolaj gazdagítja a congee ízét, és extra finom réteget ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.