Édesburgonyás korokke, ropogósra sütve, friss salátával tálalva

Édesburgonyás korokke

A korokke egy tradicionális skót étel, amelyet általában burgonyával és zöldségekkel készítenek. Az édesburgonya hozzáadása új és különleges ízt ad az ételnek, miközben gazdag textúrát biztosít. A korokke egyik legnagyobb előnye, hogy könnyen formázható és gyorsan elkészíthető, ideális étel reggelire, ebédre vagy vacsorára. A ropogós külseje és a puha belseje tökéletes egy könnyed étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Édesburgonya
2 db Főtt burgonya
1 db Hagyma
2 clove Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
1 csésze Zsemlemorzsa
1 db Tojás
1 ek. Vaj
3 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az édesburgonyát és a sima burgonyát hámozd meg, majd vágd fel kisebb darabokra, és főzd meg őket puhára.

    A burgonyákat egyenletes darabokra vágd, hogy minden darab egyformán megfőjön.

    2

    A főtt burgonyát és édesburgonyát törd össze egy tálban, majd hagyd kicsit kihűlni.

    Minél simábbra töröd, annál könnyebben formázható lesz a korokke.

    3

    A hagymát apróra vágd, és egy serpenyőben vajon párold meg, amíg üveges lesz.

    A hagymát ne pirítsd meg, csak párold meg, hogy a korokke lágy és enyhén édes legyen.

    4

    Add hozzá a párolt hagymát, fokhagymát, sót és borsot a burgonyás keverékhez, és jól keverd össze.

    A fokhagyma íze segít kiemelni a burgonyás massza gazdag ízét.

    5

    Formázz kis golyókat a masszából, majd forgasd meg őket zsemlemorzsában.

    A zsemlemorzsa segít a korokke külsejének ropogóssá tételében.

    6

    A tojást verd fel, és a korokkékat mártsd bele, majd újra forgasd zsemlemorzsába.

    A tojásréteg biztosítja, hogy a zsemlemorzsa jól rátapadjon a golyókra.

    7

    Egy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, és süsd a korokkékat 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A korokke mindkét oldalát egyenletesen süsd meg, hogy a ropogós textúra teljes legyen.

    8

    Tálald a kész korokkékat forrón, friss salátával, vagy egy kis fokhagymás joghurttal.

    A fokhagymás joghurt remekül illik a ropogós korokke lágy belsőjéhez.