Az édesburgonyát és a sima burgonyát hámozd meg, majd vágd fel kisebb darabokra, és főzd meg őket puhára.
A burgonyákat egyenletes darabokra vágd, hogy minden darab egyformán megfőjön.
A főtt burgonyát és édesburgonyát törd össze egy tálban, majd hagyd kicsit kihűlni.
Minél simábbra töröd, annál könnyebben formázható lesz a korokke.
A hagymát apróra vágd, és egy serpenyőben vajon párold meg, amíg üveges lesz.
A hagymát ne pirítsd meg, csak párold meg, hogy a korokke lágy és enyhén édes legyen.
Add hozzá a párolt hagymát, fokhagymát, sót és borsot a burgonyás keverékhez, és jól keverd össze.
A fokhagyma íze segít kiemelni a burgonyás massza gazdag ízét.
Formázz kis golyókat a masszából, majd forgasd meg őket zsemlemorzsában.
A zsemlemorzsa segít a korokke külsejének ropogóssá tételében.
A tojást verd fel, és a korokkékat mártsd bele, majd újra forgasd zsemlemorzsába.
A tojásréteg biztosítja, hogy a zsemlemorzsa jól rátapadjon a golyókra.
Egy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, és süsd a korokkékat 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A korokke mindkét oldalát egyenletesen süsd meg, hogy a ropogós textúra teljes legyen.
Tálald a kész korokkékat forrón, friss salátával, vagy egy kis fokhagymás joghurttal.
A fokhagymás joghurt remekül illik a ropogós korokke lágy belsőjéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.