Egg appam serpenyőben, tojással és korianderrel díszítve

Egg Appam

Az appam egy hagyományos indiai étel, amely a dél-indiai konyhában különösen népszerű. Az étel alapja egy könnyű, pufi tészta, amelyet hagyományosan kókuszreszelékkel és tojással készítenek. Az egg appam egy változata, amely friss tojással a közepén tálalva, ideális reggelire vagy étkezéshez. Az appam tésztája kicsit hasonlít a palacsintához, de vastagabb, és a belseje puhább, légiesebb. Az indiai reggelik egyik alapeleme, amely fűszeres és tápláló módon indítja a napot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizsliszt
50 g Kókuszreszelék
150 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Élesztő
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet, élesztőt, sót és borsot keverd össze egy tálban. Add hozzá a kókuszreszeléket, és keverd alaposan el.

    A kókuszreszelék a tésztában egy finom, enyhe édes ízt ad, és segít abban, hogy az appam puha és könnyű legyen.

    2

    Öntsd hozzá a tejet, és keverd simára. A tészta legyen sűrű, de kenhető állagú. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a kívánt állagot elérd.

    Ha túl sűrű a tészta, a pihenő idő alatt a rizsliszt tovább szívhatja a folyadékot, ezért tartsd a tésztát enyhén lágyabbnak.

    3

    A fokhagymát aprítsd fel, és keverd a tésztába. A fokhagyma íze fokozza a fűszerességet, de ha enyhébb ízre vágysz, kevesebb fokhagymát is használhatsz.

    A fokhagyma friss íze nagyon jól passzol az appamhoz, de figyelj arra, hogy ne legyen túl erős.

    4

    A tésztát hagyd pihenni 30-45 percig, hogy az élesztő kifejtse hatását és a tészta megemelkedjen.

    A tészta pihentetése fontos, mivel az élesztő segítségével könnyebb, légiesebb textúrát kapunk.

    5

    Miután a tészta pihent, egy serpenyőben 1 evőkanál olajat hevíts. A serpenyő legyen közepes lángon, hogy a tészta egyenletesen süljön.

    A serpenyőt ne hevítsd túl, mert akkor az appam gyorsan megéghet a külsején, míg belül nyers marad.

    6

    Önts a serpenyőbe egy kis tésztát, és közepén egy kis mélyedést készíts. Üsd bele a tojásokat, és süsd őket fedő alatt 3-4 percig, amíg a tojás megszilárdul.

    A tojás sárgája legyen lágy, ha úgy szeretnéd, hogy krémes maradjon. Ha keményebben szeretnéd, süsd tovább egy kicsit.

    7

    Tálald frissen, és szórd meg korianderrel.

    A friss koriander friss, zöld ízt ad az ételnek, és jól kiemeli a fűszeres tojás ízét.