Elote majonézzel – friss kukorica majonézzel, sajttal és tejföllel tálalva

Elote majonézzel

Az elote majonézzel a mexikói konyha egyik legnépszerűbb street food ételének egyszerű, de ínycsiklandó változata. Eredetileg a kukoricát grillezték és fűszerezték, de az étel modern változatai, mint a majonézes verzió, még gazdagabb ízélményt adnak. Az elote majonézzel tökéletes választás bárminemű étkezéshez, legyen szó egy könnyed vacsoráról vagy baráti összejövetelről. Technikai tanács: A friss kukorica nagyon fontos, hogy a legjobb ízélményt kapjuk, ezért próbáljuk meg az ételt a kukorica szezonjában készíteni. A majonéz segít, hogy a fűszerek és sajt jól tapadjanak a kukoricára, így a legjobb textúrát érhetjük el.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica csövek
100 g Majonéz
1 tk Fűszeres paprika
150 g Friss sajt (pl. queso fresco)
100 g Tejföl
1 csipet
1 csipet Fűszeres chili por (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a kukoricát sós vízben 10-15 percig, amíg megpuhul. Közben készíts elő mindent.

    A kukoricát a legjobb frissen főzni, hogy megőrizzük az ízét és ropogósságát.

    2

    A főtt kukoricát vedd ki a vízből, és hagyd hűlni néhány percig. Ezután kenj egy vékony réteg majonézt minden csőre, ügyelve arra, hogy jól bevonja.

    A majonéz segít abban, hogy a többi hozzávaló jól tapadjon a kukoricához.

    3

    Szórd meg a kukoricát fűszeres paprikával és, ha szeretnéd, egy csipet chili porral a tetejére. Ez extra ízt és egy kis csípősséget ad az ételnek.

    A chili por csak opcionális, de ha szereted a csípősebb ízeket, ne hagyd ki!

    4

    A kukoricát tálald friss reszelt sajttal és egy kis tejföllel a tetején. Az étel akkor a legfinomabb, ha még melegen tálalod.

    A sajt és tejföl remekül kiegészíti a majonéz krémességét, így még gazdagabbá válik az íz.