A kukoricát tisztítsd meg és forrald fel sós vízben kb. 10-15 percig, amíg megpuhul, de ne legyen túl puha, maradjon roppanós.
Ha gyorsabb főzést szeretnél, használj kukoricát, amit előre megfőztek, vagy grillen is készítheted!
Amíg a kukorica fő, készítsd el a tejfölös szószt: A fokhagymát törd össze, majd keverd össze a tejföllel, mayonézzel, lime levével, sóval, borssal és pirospaprikával.
Ha extra fűszeres ízt szeretnél, egy kis csípős chiliport is adhatunk hozzá.
Amikor a kukorica elkészült, szedd le a vízből, és hagyd picit hűlni.
Ha grillezve szeretnéd készíteni, egyszerűen süsd a kukoricát a grillrácson, amíg enyhén meg nem pirul.
A főtt kukoricát egy tálba helyezve, kend meg bőségesen a tejfölös szósszal, majd szórd meg a reszelt parmezánnal.
A parmezánt frissen reszeld le, hogy intenzívebb ízt kapjon!
Tálald az elkészített kukoricát friss koriander levelekkel díszítve.
A koriander friss íze szépen kiegészíti a tejfölös szósszal a kukorica édességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.