Elote tejfölös szósszal, frissen tálalva, fűszeres kukoricával és parmezánnal.

Elote tejfölös szósszal

Elote, a mexikói kukoricás étel, egy igazi kedvenc az utcai étkezőkben Mexikóban. A tradicionális receptet tejföllel, sajtokkal és csípős szószokkal díszítik, hogy gazdag ízeket adjon. A tejfölös szósszal készült elote egy különleges, friss változata ennek az ételnek, amely egy könnyű, mégis ínycsiklandó fogás, ideális köretként vagy snackként egy nyári grillpartin. Az étel különleges kombinációja a fűszeres, édes és sós ízeknek tökéletes harmóniát kínál, amely minden falatot izgalmas élménnyé tesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica
150 g Tejföl
100 g Mayonéz
2 gerezd Fokhagyma
1 db Lime
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 tk. Pirospaprika
2 ág Friss koriander
50 g Reszelt parmezán

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát tisztítsd meg és forrald fel sós vízben kb. 10-15 percig, amíg megpuhul, de ne legyen túl puha, maradjon roppanós.

    Ha gyorsabb főzést szeretnél, használj kukoricát, amit előre megfőztek, vagy grillen is készítheted!

    2

    Amíg a kukorica fő, készítsd el a tejfölös szószt: A fokhagymát törd össze, majd keverd össze a tejföllel, mayonézzel, lime levével, sóval, borssal és pirospaprikával.

    Ha extra fűszeres ízt szeretnél, egy kis csípős chiliport is adhatunk hozzá.

    3

    Amikor a kukorica elkészült, szedd le a vízből, és hagyd picit hűlni.

    Ha grillezve szeretnéd készíteni, egyszerűen süsd a kukoricát a grillrácson, amíg enyhén meg nem pirul.

    4

    A főtt kukoricát egy tálba helyezve, kend meg bőségesen a tejfölös szósszal, majd szórd meg a reszelt parmezánnal.

    A parmezánt frissen reszeld le, hogy intenzívebb ízt kapjon!

    5

    Tálald az elkészített kukoricát friss koriander levelekkel díszítve.

    A koriander friss íze szépen kiegészíti a tejfölös szósszal a kukorica édességét.