Escudella amb galets, gazdag húsleves, tálalva friss petrezselyemmel

Escudella amb galets

Az Escudella amb galets egy hagyományos katalán étel, amelyet leginkább télen fogyasztanak, hiszen gazdag és tápláló. A leves gazdagon tartalmaz marhahúst, csirkehúst és friss zöldségeket, amelyek a hosszú főzés során összeérnek, és egy igazán ínycsiklandó levest alkotnak. Az ételt gyakran készítik ünnepi alkalmakkor, és családi körben tálalják, mivel minden falatja a szeretetet és a hagyományokat hordozza.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (pl. lábszár)
300 g Csirkehús
300 g Zöldségek (sárgarépa, zeller, hagyma)
100 g Galets tészta
2 l Víz
1 tk.
1 tk. Bors
1 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst és a csirkehúst vágd nagyobb darabokra. A zöldségeket (sárgarépa, zeller, hagyma) hámozd meg, majd vágd fel apróra.

    A húsokat érdemes először hideg vízben főzni, hogy kihozza az ízeket.

    2

    Egy nagy fazékban forralj vizet, és add hozzá a marhahúst, csirkehúst, zöldségeket. Főzd közepes lángon 1-1,5 órán keresztül.

    A húsokat rendszeresen szedd le, ha habot képeznek, így tiszta lesz a leves.

    3

    Közben a galets tésztát főzd meg külön edényben, majd tedd félre.

    A tészta főzésekor mindig figyelj, hogy ne főzd túl, mert szétmorzsolódhat.

    4

    Amikor a hús megfőtt, szedd ki a fazékból, és vágd kisebb darabokra. Az ízesítést (só, bors) állítsd be, majd tedd vissza a fazékba a húst és a tésztát.

    A hús darabolása előtt hagyd egy kicsit hűlni, hogy ne égetse meg a kezed.

    5

    Adj hozzá fokhagymát, friss petrezselymet, és forrald a levest további 5-10 percig.

    A fokhagymát és petrezselymet mindig az utolsó pillanatban add hozzá, hogy megőrizzék friss ízüket.

    6

    Tálald forrón, friss petrezselyemmel díszítve.