A marhahúst és a csirkehúst vágd nagyobb darabokra. A zöldségeket (sárgarépa, zeller, hagyma) hámozd meg, majd vágd fel apróra.
A húsokat érdemes először hideg vízben főzni, hogy kihozza az ízeket.
Egy nagy fazékban forralj vizet, és add hozzá a marhahúst, csirkehúst, zöldségeket. Főzd közepes lángon 1-1,5 órán keresztül.
A húsokat rendszeresen szedd le, ha habot képeznek, így tiszta lesz a leves.
Közben a galets tésztát főzd meg külön edényben, majd tedd félre.
A tészta főzésekor mindig figyelj, hogy ne főzd túl, mert szétmorzsolódhat.
Amikor a hús megfőtt, szedd ki a fazékból, és vágd kisebb darabokra. Az ízesítést (só, bors) állítsd be, majd tedd vissza a fazékba a húst és a tésztát.
A hús darabolása előtt hagyd egy kicsit hűlni, hogy ne égetse meg a kezed.
Adj hozzá fokhagymát, friss petrezselymet, és forrald a levest további 5-10 percig.
A fokhagymát és petrezselymet mindig az utolsó pillanatban add hozzá, hogy megőrizzék friss ízüket.
Tálald forrón, friss petrezselyemmel díszítve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.