A fehér babot alaposan mosd meg, majd tedd egy nagy fazékba és öntsd fel a zöldségleves alaplével. Főzd 30-40 percig, amíg a bab megpuhul.
Ha sietsz, használhatsz konzerv fehér babot is, de az áztatott száraz bab jobb ízt ad.
A sárgarépát, póréhagymát, zellert, fokhagymát és cukkinit vágd fel kisebb darabokra.
A zöldségek vágása előtt érdemes a zellert és póréhagymát alaposan megmosni, hogy ne maradjon homok bennük.
Miután a bab megpuhult, add hozzá a felvágott zöldségeket és főzd további 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ne főzd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék frissességüket és tápanyagukat.
A kelkáposztát vágd fel kisebb darabokra, és add hozzá a leveshez. Sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd további 5 percig.
A kelkáposzta sokféleképpen készíthető, de a friss levelek gyorsan megfőnek, így ne hagyd túl sokáig a levesben.
A kész levest tálald melegen, friss petrezselyemmel megszórva.
A petrezselyem frissességet ad az ételnek, és még ízletesebbé teszi a zöldségeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.