Escudella vegana tálalva, friss petrezselyemmel megszórva

Escudella vegana

Az Escudella vegana egy hagyományos spanyol leves vegán változata, amely tele van friss zöldségekkel, mint a sárgarépa, zeller és kelkáposzta. Eredetileg Katalóniából származik, és az egyik legismertebb leves a hideg hónapokban. A vegán változat friss, tápláló, és mentes minden állati eredetű összetevőtől. Az étel nemcsak gazdag ízvilágot kínál, hanem a benne lévő zöldségek tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek segítenek a test erősítésében.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Zöldségleves alap
200 g Fehér bab
2 db Sárgarépa
100 g Zeller
200 g Kelkáposzta
1 db Cukkini
1 db Póréhagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér babot alaposan mosd meg, majd tedd egy nagy fazékba és öntsd fel a zöldségleves alaplével. Főzd 30-40 percig, amíg a bab megpuhul.

    Ha sietsz, használhatsz konzerv fehér babot is, de az áztatott száraz bab jobb ízt ad.

    2

    A sárgarépát, póréhagymát, zellert, fokhagymát és cukkinit vágd fel kisebb darabokra.

    A zöldségek vágása előtt érdemes a zellert és póréhagymát alaposan megmosni, hogy ne maradjon homok bennük.

    3

    Miután a bab megpuhult, add hozzá a felvágott zöldségeket és főzd további 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ne főzd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék frissességüket és tápanyagukat.

    4

    A kelkáposztát vágd fel kisebb darabokra, és add hozzá a leveshez. Sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd további 5 percig.

    A kelkáposzta sokféleképpen készíthető, de a friss levelek gyorsan megfőnek, így ne hagyd túl sokáig a levesben.

    5

    A kész levest tálald melegen, friss petrezselyemmel megszórva.

    A petrezselyem frissességet ad az ételnek, és még ízletesebbé teszi a zöldségeket.