Esquites chili porral, feta sajttal és korianderrel megszórva tálalva

Esquites chili porral

Az esquites Mexikó egyik legnépszerűbb utcai étele, amelynek története évszázadokra nyúlik vissza. A név az ősi nahuatl nyelvből ered, amely kukoricaszemeket jelent. Az eredeti recept főtt kukoricával és sajtokkal készült, amelyeket különböző ízesítőkkel – mint chili por és lime – gazdagítottak. Ez az étel a mexikói gasztronómia egyik alapköve, hiszen a kukorica a helyi konyha központi eleme. A modern változatok gyakran tartalmaznak tejfölt vagy majonézt, sőt, feta sajtot is, mint ebben a változatban. Az esquites frissessége és gazdag ízvilága miatt tökéletes választás nyári grillpartikra vagy piknikekre, de akár könnyű vacsoraként is megállja a helyét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Kukorica (főtt vagy grillezett)
3 ek. Majonéz
2 ek. Tejföl
100 g Feta sajt
1 ek. Friss lime lé
1 tk. Chili por
1 csipet
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Ha nyers kukoricát használsz, főzd meg sós vízben 10 percig, majd hagyd kihűlni. Ha grillezett kukoricát használsz, vágd le a szemeket a csőről.

    A grillezett kukorica extra füstös ízt ad az ételnek – ha teheted, válaszd azt!

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a kukoricát a majonézzel, tejföllel, lime lével és sóval. Jól keverd el, hogy minden kukoricaszem bevonódjon.

    A majonéz és tejföl arányát ízlés szerint változtathatod, hogy krémesebb vagy savanykásabb legyen.

    3

    Morzsold rá a feta sajtot, majd keverd hozzá finoman, hogy ne törjön teljesen szét.

    A feta sós, így óvatosan adagold a sót a recept többi részénél.

    4

    Szórd meg az egészet chili porral és finomra vágott friss korianderrel. Ízlés szerint keverd el, vagy tálaláskor a tetejére is szórhatod.

    Ha kevésbé szereted a csípőset, használj édes paprikaport a chili helyett, vagy keverj hozzá kevesebb mennyiséget.

    5

    Tálald az esquites-t poharakban vagy kis tálkákban, lime gerezddel díszítve.

    Tálalás előtt hűtsd le egy kicsit a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.