Ha nyers kukoricát használsz, főzd meg sós vízben 10 percig, majd hagyd kihűlni. Ha grillezett kukoricát használsz, vágd le a szemeket a csőről.
A grillezett kukorica extra füstös ízt ad az ételnek – ha teheted, válaszd azt!
Egy nagy tálban keverd össze a kukoricát a majonézzel, tejföllel, lime lével és sóval. Jól keverd el, hogy minden kukoricaszem bevonódjon.
A majonéz és tejföl arányát ízlés szerint változtathatod, hogy krémesebb vagy savanykásabb legyen.
Morzsold rá a feta sajtot, majd keverd hozzá finoman, hogy ne törjön teljesen szét.
A feta sós, így óvatosan adagold a sót a recept többi részénél.
Szórd meg az egészet chili porral és finomra vágott friss korianderrel. Ízlés szerint keverd el, vagy tálaláskor a tetejére is szórhatod.
Ha kevésbé szereted a csípőset, használj édes paprikaport a chili helyett, vagy keverj hozzá kevesebb mennyiséget.
Tálald az esquites-t poharakban vagy kis tálkákban, lime gerezddel díszítve.
Tálalás előtt hűtsd le egy kicsit a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.