Esquites grillen sütve, sült kukorica feta sajttal és tejföllel, friss korianderrel díszítve

Esquites grillen sütve

Az esquites a mexikói konyha egyik népszerű és ínycsiklandó ételének számít, amelyet gyakran az utcai árusok kínálnak. A friss, sült kukorica édes és füstös ízét különféle feltétekkel, például feta sajttal, tejföllel és korianderrel tálalják, hogy a klasszikus mexikói ízvilágot megidézzék. Az esquites nemcsak egy könnyű étkezés, hanem egy igazi ínycsiklandó élmény is, amelyet a grillezés adta füstös íz emel még magasabb szintre. Tökéletes választás, ha valami különlegeset szeretnél kínálni barátaidnak vagy családodnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csemegekukorica
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Lime
1 tk. Cayenne bors
100 g Feta sajt
100 g Tejföl
10 g Friss koriander
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csemegekukoricát távolítsd el a héjától, és dörzsöld be olívaolajjal. A grillt melegítsd fel közepes hőmérsékletre.

    A kukorica fajtája nagyon fontos. Ha friss, édes kukoricát használsz, az íz lesz a legjobb.

    2

    A grillen süsd a kukoricát 10-15 percig, míg minden oldala szép aranybarna és enyhén megpirul. Időnként forgasd meg a kukoricát, hogy egyenletesen süljön.

    Ha szeretnél extra füstös ízt, használj hőálló serpenyőt a grillen a kukorica sütéséhez.

    3

    Amíg a kukorica sül, hámozd meg a fokhagymát, és apróra vágd. A lime-ot facsard ki egy tálba.

    A lime friss leve tökéletesen kiegészíti a kukorica édességét és a fűszeres ízeket.

    4

    A sült kukoricát vedd le a grillről, és vágd fel kisebb darabokra vagy hagyd egészben, ha úgy tetszik.

    A kukoricát a legjobban egyenletesen elosztva a tálon tálalhatod, hogy minden falat egyformán ízes legyen.

    5

    A sült kukoricát tedd egy tálba, és keverd hozzá a fokhagymát, a lime levét, cayenne borsot, sót és borsot.

    A cayenne borsot óvatosan adagold, hogy ne legyen túl csípős, ha nem szereted a túl erős ízeket.

    6

    Morond meg a feta sajtot és add hozzá a kukoricához. Keverd el alaposan, hogy a sajt és az összes íz jól összeérjen.

    A feta sajt krémes állaga jól illeszkedik a sült kukoricához, és egy kis sós ízt is ad neki.

    7

    A tejfölt is add hozzá, majd szórd meg friss korianderrel a tetejét.

    A koriander friss íze adja meg a végső, üde ízhatást, amitől az étel igazán autentikus lesz.

    8

    Tálald frissen, melegen. A grillen sült kukorica az ideális étkezés kísérője lehet, vagy önálló ételként is megállja a helyét.

    Ha szereted, próbálj hozzá egy kis pálcikás mexikói stílusú chilis szószt is.