A kukoricát főzd meg sós vízben 10-15 percig, amíg teljesen megpuhul.
Friss kukoricát használj a legjobb íz és textúra érdekében.
A főtt kukoricát hámozd le a csövekről, majd tedd egy tálba.
Ha gyorsabban szeretnéd elkészíteni, használhatsz fagyasztott kukoricát.
A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, majd add hozzá a főtt kukoricát, és pirítsd 2-3 percig.
A vajjal való pirítás extra ízt ad a kukoricának, és még finomabbá teszi.
Add hozzá a tejfölt, a lime levét, a füstölt paprikát, a sót és a fekete borsot. Jól keverd össze, és főzd további 3-4 percig.
A lime friss ízt ad a kukoricának, a füstölt paprika pedig gazdag aromát kölcsönöz neki.
A koriandert aprítsd fel, és szórd rá a kész esquites tetejére.
A friss koriander frissességet és egy kis fűszerességet ad az ételnek.
Tálald a lime-mal megcsepegtetve, és reszelj rá parmezán sajtot.
A parmezán és a lime tökéletesen kiegészíti az esquites ízét, és kiemeli annak frissességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.