Esquites lime-mal, friss korianderrel és parmezánnal tálalva

Esquites lime-mal

Az esquites egy hagyományos mexikói étel, amely az édes, friss kukorica ízét gazdagítja tejföllel, lime-mal és füstölt paprikával. Az étel gyakran kerül az utcai árusoknál, és rendkívül népszerű Mexikóban. A lime és a koriander frissessége tökéletesen kiegészíti a kukorica édes ízét, míg a füstölt paprika egy különleges fűszerességet ad a fogáshoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica
2 ek. Vaj
100 ml Tejföl
1 db Lime
0.5 tk. Füstölt paprika
0.5 tk.
1 csokor Friss koriander
0.5 tk. Fekete bors
50 g Parmezán sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát főzd meg sós vízben 10-15 percig, amíg teljesen megpuhul.

    Friss kukoricát használj a legjobb íz és textúra érdekében.

    2

    A főtt kukoricát hámozd le a csövekről, majd tedd egy tálba.

    Ha gyorsabban szeretnéd elkészíteni, használhatsz fagyasztott kukoricát.

    3

    A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, majd add hozzá a főtt kukoricát, és pirítsd 2-3 percig.

    A vajjal való pirítás extra ízt ad a kukoricának, és még finomabbá teszi.

    4

    Add hozzá a tejfölt, a lime levét, a füstölt paprikát, a sót és a fekete borsot. Jól keverd össze, és főzd további 3-4 percig.

    A lime friss ízt ad a kukoricának, a füstölt paprika pedig gazdag aromát kölcsönöz neki.

    5

    A koriandert aprítsd fel, és szórd rá a kész esquites tetejére.

    A friss koriander frissességet és egy kis fűszerességet ad az ételnek.

    6

    Tálald a lime-mal megcsepegtetve, és reszelj rá parmezán sajtot.

    A parmezán és a lime tökéletesen kiegészíti az esquites ízét, és kiemeli annak frissességét.