Ezme fokhagymával, feta sajttal, paradicsommal és paprikával tálalva

Ezme fokhagymával

Az Ezme egy tradicionális mediterrán étel, amely könnyű, friss és tápláló. Fokhagymás, paradicsomos, paprikás töltelékkel, feta sajttal gazdagítva igazi ínycsiklandó fogás. Ezt az ételt gyakran fogyasztják nyáron, mint könnyű ebédet vagy köretet, de remekül illik grillezett húsok mellé is. Az ízletes fűszerek és a friss zöldségek harmonikus kombinációja minden falatban felüdülést biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Paradicsom
2 db Paprika
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
100 g Feta sajt
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomot mosd meg, vágd le a tetejét, és apró kockákra vágd. A paprikát is vágd fel vékony csíkokra, a hagymát pedig finomra aprítsd.

    A paradicsomot könnyebben felkockázhatod, ha előbb egy forró vízbe teszed pár másodpercre, majd lehúzod a héját.

    2

    A fokhagymát hámozd meg, és apróra vágd vagy reszeld le. Az olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát, és pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesedni kezd.

    A fokhagyma ízének fokozásához adj hozzá egy kevés sót, így jobban kioldódik az íze.

    3

    Amikor a hagyma és fokhagyma megpuhult, add hozzá a paprikát, és süsd tovább 5 percig, hogy a paprika megpuhuljon.

    A paprika jobban érvényesül, ha közepes hőmérsékleten, lassan sül meg.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot a serpenyőhöz, és főzd további 5 percig. Ha szükséges, sóval és borssal ízesítsd.

    Ha szeretnéd, hogy a paradicsom levet eresszen, egy fedővel lefedheted a serpenyőt.

    5

    Amikor a zöldségek megpuhultak, add hozzá a morzsolt feta sajtot, és keverd jól össze.

    A feta sajt íze jobban érvényesül, ha csak az utolsó pillanatokban adod hozzá, hogy ne olvadjon el teljesen.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és egy csipet frissen őrölt borssal díszítsd.

    A friss petrezselyem hozzáadása nemcsak színben, hanem ízben is gazdagítja az ételt.