A paradicsomot mosd meg, vágd le a tetejét, és apró kockákra vágd. A paprikát is vágd fel vékony csíkokra, a hagymát pedig finomra aprítsd.
A paradicsomot könnyebben felkockázhatod, ha előbb egy forró vízbe teszed pár másodpercre, majd lehúzod a héját.
A fokhagymát hámozd meg, és apróra vágd vagy reszeld le. Az olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát, és pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesedni kezd.
A fokhagyma ízének fokozásához adj hozzá egy kevés sót, így jobban kioldódik az íze.
Amikor a hagyma és fokhagyma megpuhult, add hozzá a paprikát, és süsd tovább 5 percig, hogy a paprika megpuhuljon.
A paprika jobban érvényesül, ha közepes hőmérsékleten, lassan sül meg.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot a serpenyőhöz, és főzd további 5 percig. Ha szükséges, sóval és borssal ízesítsd.
Ha szeretnéd, hogy a paradicsom levet eresszen, egy fedővel lefedheted a serpenyőt.
Amikor a zöldségek megpuhultak, add hozzá a morzsolt feta sajtot, és keverd jól össze.
A feta sajt íze jobban érvényesül, ha csak az utolsó pillanatokban adod hozzá, hogy ne olvadjon el teljesen.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és egy csipet frissen őrölt borssal díszítsd.
A friss petrezselyem hozzáadása nemcsak színben, hanem ízben is gazdagítja az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.