A gyömbért hámozd meg, majd reszeld le finomra, hogy jól elkeveredjen a szószban.
A gyömbért egy teáskanállal is meg tudod hámozni, így kevesebb vész kárba.
Egy közepes méretű lábasban keverd össze az áfonyát, a mézet, a narancslevet és a vizet.
Ha fagyasztott áfonyát használsz, ne olvaszd ki előtte, egyenesen a lábasba teheted.
Közepes lángon kezdd el melegíteni a keveréket, majd add hozzá a fahéjat és a reszelt gyömbért.
Ügyelj arra, hogy a láng ne legyen túl nagy, mert a cukor könnyen leéghet.
Főzd a szószt 10-15 percig, amíg az áfonya megpuhul, és a keverék besűrűsödik.
Főzés közben figyelj, hogy a szósz ne égjen le. Időnként keverd meg.
Öntsd hozzá az almaecetet, és keverd alaposan össze, hogy enyhe savasságot adjon a szósznak.
Az almaecet helyett használhatsz citromlevet is.
Ízesítsd egy csipet sóval, majd keverd el még egyszer, és hagyd pár percig állni, hogy az ízek összeérjenek.
A só kiemeli az édes ízeket, ezért ne hagyd ki!
Ha simább állagot szeretnél, egy botmixer segítségével pürésítsd a szószt.
Óvatosan pürésítsd, mert a forró szósz fröcsöghet!
Tálald melegen sült húsokhoz, sajtokhoz vagy akár desszertek mellé, vagy hagyd kihűlni és használd öntetként.
A szósz hűtőben tárolva több napig is eláll. Tálalás előtt melegítsd fel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.