Hámozd meg az almákat, távolítsd el a magházukat, és reszeld le őket. Egy keverőtálban keverd össze a reszelt almát a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
A citromlé segít megőrizni az alma színét és friss ízt ad neki.
A zselatint áztasd be a vízbe, majd alacsony lángon melegítsd fel, amíg teljesen feloldódik.
Ügyelj arra, hogy a zselatin ne forrjon fel, mert akkor elveszíti a zselésítő képességét.
A tejszínt verd kemény habbá a cukorral egy nagy keverőtálban.
A tejszín akkor lesz igazán kemény, ha előtte legalább 30 percre a hűtőbe teszed.
Keverd össze a reszelt almát a fahéjjal, majd óvatosan forgasd bele a tejszínhabba. Add hozzá a feloldott zselatint is, és keverd egyenletesre.
A zselatint lassan, vékony sugárban csorgasd a krémbe, miközben folyamatosan kevered, hogy ne csomósodjon. Óvatosan forgasd bele az almát, hogy a tejszínhab ne essen össze.
Helyezd a piskótalapot egy tortaformába, és öntsd rá az almahabos krémet. Simítsd el a tetejét egyenletesen.
A piskótalapot meglocsolhatod egy kis almalével vagy rummal, hogy még ízletesebb legyen.
Tedd a tortát a hűtőbe legalább 4 órára, hogy a hab megszilárduljon.
Érdemes egy éjszakán át hűteni, hogy a hab teljesen megszilárduljon.
A torta megszilárdulása után vedd ki a formából, és díszítsd a tetejét fahéjjal megszórt almaszeletekkel. Tálald hűtve.
A torta tetejét tejszínhabbal is díszítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.