Fahéjas brownie tálalva

Fahéjas brownie

A fahéjas brownie egy különleges csokoládés sütemény, amely a fahéj melegségével teszi igazán egyedivé. Az illatos, puha belsejű brownie tökéletes kiegészítője egy csésze forró kávénak vagy teának, különösen hideg napokon. A könnyű elkészítés és a gazdag ízvilág miatt ez a recept garantált siker lesz minden alkalommal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Étcsokoládé
150 g Vaj
200 g Cukor
3 db Tojás
100 g Liszt
30 g Kakaópor
5 g Fahéj (őrölt)
5 ml Vanília kivonat
20 g Porcukor (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a brownie leragadjon a tepsi aljára.

    2

    Olvaszd fel az étcsokoládét és a vajat vízgőz felett, majd hagyd kissé hűlni.

    Ügyelj, hogy a víz ne érjen a tál aljához, különben a csokoládé megéghet. Mikróban is olvaszthatod, de figyelj rá, hogy ne égjen meg.

    3

    Keverd össze a cukrot a tojásokkal, amíg világos és habos masszát nem kapsz.

    A tojásokat és a cukrot legalább 5 percig keverd, hogy a brownie könnyű és levegős legyen.

    4

    Add hozzá a csokoládés keveréket a tojásos masszához, és alaposan keverd el.

    A csokoládés keverék ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat.

    5

    Szitáld össze a lisztet, kakaóport és fahéjat, majd fokozatosan add hozzá a csokoládés masszához.

    A szitálás segít elkerülni a csomókat a tésztában.

    6

    Adj hozzá vanília kivonatot, és keverd simára a tésztát.

    A vanília kivonat fokozza a brownie ízét.

    7

    Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és süsd 20-25 percig. Ne süsd túl, hogy belül puha és szaftos maradjon.

    Tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsült-e a brownie. Ha a tűre ragad egy kis tészta, akkor még nem sült meg teljesen.

    8

    Hűtsd ki a brownie-t, szórd meg porcukorral és egy kevés őrölt fahéjjal tálalás előtt.

    A brownie akkor a legfinomabb, ha teljesen kihűlt, mert akkor az ízek jobban összeérnek.