Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a brownie leragadjon a tepsi aljára.
Olvaszd fel az étcsokoládét és a vajat vízgőz felett, majd hagyd kissé hűlni.
Ügyelj, hogy a víz ne érjen a tál aljához, különben a csokoládé megéghet. Mikróban is olvaszthatod, de figyelj rá, hogy ne égjen meg.
Keverd össze a cukrot a tojásokkal, amíg világos és habos masszát nem kapsz.
A tojásokat és a cukrot legalább 5 percig keverd, hogy a brownie könnyű és levegős legyen.
Add hozzá a csokoládés keveréket a tojásos masszához, és alaposan keverd el.
A csokoládés keverék ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat.
Szitáld össze a lisztet, kakaóport és fahéjat, majd fokozatosan add hozzá a csokoládés masszához.
A szitálás segít elkerülni a csomókat a tésztában.
Adj hozzá vanília kivonatot, és keverd simára a tésztát.
A vanília kivonat fokozza a brownie ízét.
Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és süsd 20-25 percig. Ne süsd túl, hogy belül puha és szaftos maradjon.
Tűpróbával ellenőrizheted, hogy megsült-e a brownie. Ha a tűre ragad egy kis tészta, akkor még nem sült meg teljesen.
Hűtsd ki a brownie-t, szórd meg porcukorral és egy kevés őrölt fahéjjal tálalás előtt.
A brownie akkor a legfinomabb, ha teljesen kihűlt, mert akkor az ízek jobban összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.