Fahéjas csokoládé golyó kakaóporban megforgatva

Fahéjas csokoládé golyó

A fahéjas csokoládé golyó egy egyszerű, mégis elegáns desszert, amely tökéletes választás különleges alkalmakra vagy éppen ajándéknak. Az étcsokoládé gazdag ízét a fahéj melegítő fűszeressége teszi még különlegesebbé, míg a kakaópor bevonat elegáns megjelenést ad neki. A csokoládé trüffelek eredete a francia konyhára vezethető vissza, ahol a házi készítésű bonbonokat először a 19. században kezdték el népszerűsíteni. Ez az egyszerű, mégis ellenállhatatlan édesség ideális kiegészítője egy csésze kávénak vagy forró csokoládénak. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld ki narancshéjjal vagy chili porral is!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 25 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Étcsokoládé
100 ml Tejszín
50 g Vaj
30 g Porcukor
50 g Kakaópor
2 tk. Fahéj
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis lábosban melegítsd fel a tejszínt közepes lángon, de ne forrald fel.

    Fontos, hogy a tejszín ne forrjon, mert akkor nem fog megfelelően elkeveredni a csokoládéval.

    2

    Add hozzá az apróra tört étcsokoládét és a vajat, majd kevergesd addig, amíg teljesen felolvad.

    A csokoládét apróra törd, hogy könnyebben és gyorsabban olvadjon.

    3

    Szitáld bele a porcukrot, a fahéjat és a vanília kivonatot, majd keverd alaposan össze.

    A porcukor szitálása megakadályozza a csomósodást.

    4

    Hűtsd le a csokoládés masszát szobahőmérsékletre, majd tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy megszilárduljon.

    A hűtési idő elengedhetetlen ahhoz, hogy a massza formázható legyen.

    5

    Ha a massza megdermedt, egy teáskanál segítségével formázz belőle kis golyókat, majd forgasd meg őket kakaóporban.

    Ha a massza nagyon ragad, nedvesítsd be a kezed egy kis vízzel.

    6

    A kész fahéjas csokoládé golyókat tálalásig hűtőben tárold, hogy megőrizzék állagukat.

    A hűtés segít megőrizni a golyók formáját és állagát.