Egy kis lábosban melegítsd fel a tejszínt közepes lángon, de ne forrald fel.
Fontos, hogy a tejszín ne forrjon, mert akkor nem fog megfelelően elkeveredni a csokoládéval.
Add hozzá az apróra tört étcsokoládét és a vajat, majd kevergesd addig, amíg teljesen felolvad.
A csokoládét apróra törd, hogy könnyebben és gyorsabban olvadjon.
Szitáld bele a porcukrot, a fahéjat és a vanília kivonatot, majd keverd alaposan össze.
A porcukor szitálása megakadályozza a csomósodást.
Hűtsd le a csokoládés masszát szobahőmérsékletre, majd tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy megszilárduljon.
A hűtési idő elengedhetetlen ahhoz, hogy a massza formázható legyen.
Ha a massza megdermedt, egy teáskanál segítségével formázz belőle kis golyókat, majd forgasd meg őket kakaóporban.
Ha a massza nagyon ragad, nedvesítsd be a kezed egy kis vízzel.
A kész fahéjas csokoládé golyókat tálalásig hűtőben tárold, hogy megőrizzék állagukat.
A hűtés segít megőrizni a golyók formáját és állagát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.