Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a fahéjat.
A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a muffin.
Reszeld le a narancs héját, és facsard ki a levét. Add hozzá a száraz hozzávalókhoz.
A narancs héját csak a színes részét reszeld le, a fehér rész keserű lehet.
Olvaszd fel a vajat, majd keverd hozzá a tejet és a tojásokat. Ezután öntsd hozzá a száraz keverékhez.
A vaj ne legyen túl forró, amikor a tejhez és a tojásokhoz adod, különben a tojás megfőhet.
Keverd össze a tésztát, de ne dolgozd túl, hogy a muffinok könnyedek maradjanak.
Csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak. Apró csomók maradhatnak a tésztában.
Kanalazd a tésztát muffin formákba, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
A muffin formákat töltsd meg kb. 2/3-ig, hogy legyen helyük megemelkedni. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsültek-e a muffinok.
Hagyd a muffinokat hűlni 5-10 percig, majd szórd meg porcukorral vagy díszítsd narancsszeletekkel.
Ha rácson hűtöd a muffinokat, nem fognak bepárásodni az alján.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.