Fahéjas tejhabos kávé tejszínhabbal és fahéjjal megszórva

Fahéjas tejhabos kávé

A fahéjas kávé különleges ízvilága és illata régóta népszerű a kávérajongók körében. A fahéjat már az ókorban is használták, nemcsak fűszerként, hanem gyógyító hatása miatt is. A tejhabos kávé a modern kávékultúra egyik alapitala, és otthon is könnyedén elkészíthető. A fahéj kellemesen melegítő hatása tökéletesen illik a hűvösebb napokhoz, miközben a tejhab lágy és krémes textúrát ad az italnak. Egy tökéletes kávé, amit akár egy csendes reggelen vagy egy baráti beszélgetés közben is élvezhetünk. Ha egy extra csavart szeretnél, próbáld ki egy kevés szerecsendióval vagy vaníliával!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
200 ml Frissen főzött kávé
150 ml Tej
1 tk. Fahéj
1 tk. Barnacukor
2 ek. Tejszínhab
1 csipet Őrölt fahéj a díszítéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzz le egy erős kávét (pl. eszpresszó vagy filterkávé), majd öntsd egy nagy bögrébe.

    A kávé erősségét ízlés szerint állítsd be. Használhatsz koffeinmentes kávét is.

    2

    Egy kis lábasban melegítsd fel a tejet közepes lángon, de ne hagyd forrni. Keverd bele a fahéjat és a barnacukrot, hogy az ízek jól összeolvadjanak.

    A tej ne forrjon fel, mert akkor elveszíti az édességét és a hab nem lesz olyan tartós. A barnacukor helyett használhatsz más édesítőt is, például mézet vagy eritritet.

    3

    Használj tejhabosítót vagy kézi habverőt a tej felhabosításához. Ha nincs tejhabosítód, egy jól záródó üvegbe is öntheted a tejet, majd erőteljesen rázd fel, amíg habos lesz.

    A legjobb habot zsíros tejből tudsz készíteni. Ha üveget használsz, a tej legyen hideg, és a rázás legyen erőteljes és egyenletes.

    4

    Öntsd a fahéjas tejet a kávéhoz, majd óvatosan kanalazd rá a tejhabot.

    A tejet lassan öntsd a kávéhoz, hogy a hab ne essen össze. Ha szeretnéd, a tejhabot egy kanállal is a kávé tetejére helyezheted.

    5

    Díszítsd a tetejét tejszínhabbal és szórd meg egy csipetnyi őrölt fahéjjal.

    A tejszínhab helyett használhatsz növényi alapú habot is. A fahéjjal való díszítés opcionális, de feldobja a kávé megjelenését és ízét.

    6

    Azonnal tálald, és élvezd a kellemesen fűszeres, krémes kávét!

    Azonnal fogyaszd, hogy a tejhab ne essen össze. Kínálhatsz hozzá kekszet vagy más aprósüteményt.