A csicseriborsót, vöröshagymát, fokhagymát, petrezselymet és koriandert tedd egy robotgépbe. Add hozzá a köményt, és dolgozd össze, amíg sima masszát nem kapsz.
A csicseriborsót előző este áztasd be, hogy könnyebben pépesíthető legyen. Ne dolgozd túl a masszát, mert kemény lesz a falafel.
Add hozzá a lisztet, és keverd össze, hogy formázható állagú legyen a massza.
A liszt mennyisége függ a csicseriborsó nedvességtartalmától. Fokozatosan adagold a lisztet, amíg a massza össze nem áll.
Formázz kis pogácsákat, és forró olívaolajban süsd őket aranybarnára mindkét oldalukon.
Az olaj legyen elég forró, hogy a falafel gyorsan kérget kapjon. Ne tegyél túl sok pogácsát egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat.
Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát, hogy ropogósak legyenek.
A zsemléket szárazon vagy vajjal is megpiríthatod.
Vágd vékony szeletekre a paradicsomot, uborkát, és készítsd elő a jégsalátát.
A zöldségeket alaposan mosd meg és szárítsd le.
Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a falafelpogácsát, rétegezd rá a paradicsomot és uborkát, majd locsold meg tahini szósszal. Zárd le a zsemle felső részével.
A tahini szósz helyett használhatsz joghurtos öntetet vagy hummust is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.