Gluténmentes falukorvák friss fűszernövényekkel tálalva

Falukorv Gluténmentes Változatban

A falukorvák egy tradicionális étel, amely különösen népszerű Magyarországon. Az ételt hagyományosan húsból készítik, de gluténmentes változata lehetővé teszi, hogy azok is élvezhessék, akik gluténérzékenyek vagy egyszerűen csak egészségesebb alternatívát keresnek. A friss fűszernövényekkel készített változat gazdag ízeket ad, és tökéletes kiegészítője lehet egy könnyű vacsorának vagy egy gyors uzsonnának.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Gluténmentes lisztkeverék
2 db Tojás
100 g Tejföl
1 tk. Sütőpor
2 ek. Kókuszolaj
1 csokor Friss fűszernövények (pl. kakukkfű, majoránna)
1 csipet
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a gluténmentes lisztkeveréket, a sütőport, a sót és a borsot.

    Fontos, hogy a sütőport jól eloszlasd a lisztben, hogy egyenletesen megkeljen a tészta.

    2

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejfölt és a kókuszolajat. Keverd össze alaposan.

    A tejföl segít a tészta puhaságában, míg a kókuszolaj gazdag ízt ad neki.

    3

    Öntsd a tojásos keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára.

    Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet vagy kókusztejet, hogy a tészta könnyen formázható legyen.

    4

    Add hozzá az apróra vágott friss fűszernövényeket, és keverd bele a tésztába.

    A friss fűszerek nemcsak ízt adnak, hanem színt is a tésztának, így még vonzóbbá válik.

    5

    Formázz kis golyókat a tésztából, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A golyókat nem kell túl közel rakni egymáshoz, mivel a tészta terjedni fog sütés közben.

    6

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 15-20 percig, amíg a falukorvák szépen meg nem pirulnak.

    Sütés után hagyd egy kicsit pihenni a falukorvák, hogy a belsejük is megszilárduljon.