A farrot áztasd be hideg vízbe legalább 1 órával a főzés előtt. Ezután bő, enyhén sós vízben főzd puhára 25-30 perc alatt, majd szűrd le, és hagyd kihűlni.
Ha nincs időd áztatni, főzd lassú tűzön, fedő alatt, de figyelj a víz pótlására, mert sokat felvesz.
Közben az édesburgonyát hámozd meg, vágd kb. 2 cm-es kockákra. Egy tálban forgasd össze 1 ek. olívaolajjal, sóval, borssal, majd terítsd sütőpapíros tepsire, és süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, míg kívül pirult, belül puha lesz.
Ne zsúfold túl a tepsit, különben a burgonya inkább párolódik, mint sül – ha szükséges, süsd két adagban.
A sült édesburgonyát hagyd langyosra hűlni. A farrohoz add hozzá a sült édesburgonyát, morzsold rá a kecskesajtot, majd óvatosan keverd össze.
A kecskesajtot közvetlenül a tálalás előtt add hozzá, hogy megtartsa krémes állagát, és ne olvadjon szét teljesen.
Egy kis tálkában keverd össze a maradék olívaolajat, citromlevet és mézet. Ezt az öntetet locsold a salátára, majd keverd át alaposan, de óvatos mozdulatokkal.
Kóstold meg az öntetet előtte – ha savasnak találod, adj hozzá még egy kevés mézet az egyensúly kedvéért.
A salátát friss, finomra vágott petrezselyemmel szórd meg tálalás előtt, majd tálald langyosan vagy szobahőmérsékleten.
Langyosan a legízletesebb, de hidegen is jól működik – ideális munkahelyi ebédként vagy piknikre.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.