A farrot áztasd be hideg vízbe legalább 1 órára, majd bő, sós vízben főzd 25-30 percig, amíg puha, de enyhén harapható lesz. Szűrd le és hagyd kihűlni.
A főtt farrot hideg vízzel öblítsd át, így nem tapadnak össze a szemek, és szebb lesz a saláta állaga.
A póréhagymát vágd vastagabb karikákra. Egy tálban keverd össze 1.5 ek. olívaolajjal, sóval és borssal, majd tedd sütőpapíros tepsire. 200°C-on süsd 20-25 percig, amíg enyhén karamellizálódik.
A póréhagyma belső rétegei gyorsabban sülnek – a kisebb darabokat külön rakd, hogy ne égjenek meg.
Közben készítsd el az öntetet: keverd össze a maradék olívaolajat, a magos mustárt, citromlevet, mézet, reszelt fokhagymát és egy csipet sót.
Ha lágyabb ízt szeretnél, válassz dijoni mustárt – de a magos változat textúrája jól illik a farrohoz.
A főtt farrot tedd egy nagy tálba, add hozzá a sült póréhagymát, majd locsold meg az öntettel. Óvatosan keverd össze, hogy a póréhagyma ne törjön szét.
Spatulával keverd, így nem sérülnek meg az alapanyagok – a látványos tálalás miatt ez különösen fontos.
A salátát tálalás előtt hagyd pihenni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek. Langyosan vagy szobahőmérsékleten kínáld.
Hűtőben 1 napig is eláll – ha előre készíted el, tálalás előtt hagyd szobahőmérsékletre melegedni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.