A száraz babot áztasd be egy éjszakára bő vízbe. Ha nincs időd áztatni, használhatsz konzerv babot is, de akkor a főzési idő rövidebb lesz.
A babot érdemes egy éjszakán át áztatni, hogy megpuhuljon és könnyebben megfőjön.
Másnap a hagymát vágd finomra, a fokhagymát zúzd össze, a sárgarépát és a zellert pedig karikázd fel. A paradicsomokat vágd kis kockákra.
A fokhagyma zúzásával intenzívebb ízt adunk az ételnek, de ha nem szereted a túl erős fokhagyma ízt, csak egy-két gerezdet használj.
Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat, és dinszteld meg rajta a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert könnyen megkeseredhet, ha túl sokáig sütöd.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, sárgarépát és zellert, majd egy-két percig párold őket.
A paradicsom segít gazdagítani a leves ízét, és sűrűbbé teszi a levet.
Öntsd hozzá az áztatott babot és a vizet. Sózd, borsozd, majd fedd le, és hagyd főni közepes lángon 45-60 percig, amíg a bab megpuhul.
Ha a bab még mindig kemény, adj hozzá egy kis forró vizet, hogy ne legyen túl sűrű a leves.
Amikor a bab megpuhult, kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal. Tálald melegen, friss kenyérrel.
A fasolada akkor a legfinomabb, ha pihen egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek, ezért érdemes hagyni egy kicsit állni, mielőtt tálalod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.