Fatteh citromlével, pirított pita darabokkal, csicseriborsóval, tahinis joghurttal és pörkölt fenyőmaggal.

Fatteh citromlével

A Fatteh egy hagyományos közel-keleti étel, amely különböző variációkban kapható. Eredetileg egy szegényes ételként indult, de mára a közel-keleti konyha alapvető részévé vált. A citromlé hozzáadása különleges friss ízt ad, és gazdagítja az étel textúráját. Képzeld el, ahogy a citrom gazdag íze keveredik a pirított pita és csicseriborsó darabokkal, miközben a pörkölt fenyőmag fokozza az ízeket!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Pita kenyér
200 g Csicseriborsó
400 g Joghurt
2 db Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Tahini
2 ek. Citromlé
1 tk. Fűszerek (kömény, paprika)
1 csokor Friss petrezselyem
50 g Pine nuts (fenyőmag)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A pita kenyeret vágd kis darabokra, és pirítsd meg egy serpenyőben egy kis olívaolajon, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A pirított pita a Fatteh alapja, ami hozzáadja az étel textúráját. Ne pirítsd túl, hogy ne legyen kemény.

    2

    A csicseriborsót főzd meg, vagy ha konzervet használsz, öblítsd le jól.

    A friss csicseriborsó gyorsabban fő meg, ha előző este beáztatod.

    3

    A joghurtot tedd egy tálba, és keverd hozzá a tahinit, a citromlevet, a fokhagymát, és egy kevés sót.

    A tahini hozzáadása selymes és gazdag ízt ad a joghurtnak. Ha nem szereted a fokhagymát, csökkentheted a mennyiségét.

    4

    A fenyőmagot pörköld meg egy serpenyőben olívaolajjal, amíg enyhén megpirul.

    A pörkölt fenyőmagok gazdag ízt adnak az ételnek. Figyelj, hogy ne égjenek meg!

    5

    Tálald a pirított pita darabokat egy nagy tálban, öntsd rá a csicseriborsót, majd halmozd rá a fokhagymás joghurtot.

    A pita és csicseriborsó réteg közötti szósz egyensúlyt ad az ételnek, így próbáld meg szépen eloszlatni.

    6

    Végül szórd meg pörkölt fenyőmaggal és friss petrezselyemmel.

    A friss petrezselyem nemcsak színt ad, hanem friss ízt is, amely kiemeli a fűszerek gazdagságát.