Frissen sült fehércsokis-mentás bagel

Fehércsokis-mentás bagel

A bagel egy világszerte ismert és kedvelt péksütemény, amely eredetileg Lengyelországból származik. Ez a fehércsokis-mentás változat egyedi kombinációja az édes és frissítő ízeknek. A fehércsokoládé lágy krémessége és a menta hűsítő aromája tökéletes harmóniát alkot. Ideális választás egy különleges reggelihez vagy délutáni kényeztetéshez, amely kiválóan illik egy csésze tea vagy kávé mellé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
2300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
30 g Kristálycukor
5 g
280 ml Meleg víz
100 g Fehércsokoládé
10 g Friss menta
20 g Méz
1 db Tojás
30 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót. Fontos, hogy a só ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel, mert gátolhatja az élesztő hatását.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, mielőtt a nedves hozzávalókat hozzáadnád.

    2

    Öntsd hozzá a meleg vizet, majd keverd össze fakanállal, amíg a tészta összeáll. Ha már formázható, kezdd el kézzel dagasztani kb. 10 percig, amíg sima és rugalmas lesz.

    A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A tészta akkor jó, ha sima, rugalmas és nem ragad. Ha ragad, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    3

    Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd meleg helyen kelni kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A kelesztéshez ideális a 25-30°C közötti hőmérséklet. Ha nincs meleg hely, a sütőt is bekapcsolhatod a legalacsonyabb fokozatra.

    4

    Aprítsd fel a fehércsokoládét kisebb darabokra, majd óvatosan dolgozd bele a megkelt tésztába az aprított mentával együtt. Ügyelj arra, hogy egyenletesen oszoljanak el.

    A fehércsokoládét és a mentát óvatosan keverd bele, hogy ne törjön össze a tészta.

    5

    Oszd a tésztát 8 egyenlő részre, és formázz belőlük gombócokat. Az ujjaddal készíts lyukat a közepükbe, és finoman húzd szét, hogy bagel formát kapj.

    A gombócok legyenek egyenlő méretűek, hogy a baglek egyformán süljenek meg. A lyuknak elég nagynak kell lennie, mert sütés közben összezsugorodik.

    6

    Egy nagy lábasban forralj vizet, majd csökkentsd a hőfokot. Egyesével főzd a bagel-eket 30 másodpercig mindkét oldalukon, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A főzés segít, hogy a baglek belül puhák, kívül pedig ropogósak legyenek. Ne főzd túl a bagel-eket, mert túl kemények lesznek.

    7

    A tojást keverd össze a tejjel, és kend meg a bagel-ek tetejét. Ez segít, hogy szép aranybarnára süljenek.

    A tojásos tej helyett használhatsz csak tojást is, ha még szebb színt szeretnél.

    8

    Előmelegített sütőben süsd 200°C-on 20-25 percig, amíg aranybarnára pirulnak.

    A sütési idő sütőtől függően változhat. Figyeld a bagel-eket, nehogy megégjenek.

    9

    Hagyd kihűlni, majd tálald frissen, egy kevés extra fehércsokoládéval megszórva.

    A frissen sült bagel a legfinomabb. Tálalás előtt meg is piríthatod.