Fehércsokoládés torta tálalva

Fehércsokoládés torta

A fehércsokoládés torta a luxus és az elegancia megtestesítője, amelyet a fehércsokoládé krémes íze és a friss málna édes-savanykás harmóniája tesz igazán különlegessé. Ez a desszert ideális választás ünnepi alkalmakra, romantikus vacsorákra, vagy amikor igazán lenyűgöző édességet szeretnénk kínálni vendégeinknek. Az egyszerű elkészítési mód ellenére a végeredmény garantáltan mindenkit elvarázsol.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
150 g Cukor
4 db Tojás
100 g Vaj
100 ml Tej
10 g Sütőpor
200 g Fehércsokoládé
5 ml Vanília kivonat
30 g Porcukor
100 g Friss málna

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és megkönnyíti a kivételt.

    2

    Olvaszd meg a fehércsokoládét gőz fölött, majd hagyd kicsit hűlni.

    Vigyázz, hogy a csokoládé ne érjen a vízzel, mert összeugrik! Alacsony lángon, lassan olvaszd, hogy ne égjen meg.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.

    4

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat egyenként.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojásokat egyesével add hozzá, és alaposan keverd el mindegyiket, hogy a tészta szép, homogén legyen.

    5

    Keverd bele a vanília kivonatot és a tejet, majd lassan forgasd bele a száraz hozzávalókat és az olvasztott fehércsokoládét.

    A száraz hozzávalókat óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze a hab, és a tészta könnyű maradjon. A fehércsokoládé ne legyen túl forró, amikor belekevered.

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített formába, és simítsd el a tetejét.

    A tésztát egyenletesen oszlasd el a formában, hogy a torta egyenletesen süljön meg.

    7

    Süsd 35-40 percig, vagy amíg a közepébe szúrt tű tisztán ki nem jön.

    A sütési idő sütőfüggő lehet, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni. Ha a teteje nagyon barnul, takard le alufóliával.

    8

    Hagyd a tortát a formában hűlni 10 percig, majd helyezd rácsra, hogy teljesen kihűljön.

    A hűtés segít abban, hogy a torta ne törjön össze, amikor kiveszed a formából. A rácson hagyva a torta alja is szellőzik, így nem lesz vizes.

    9

    Tálalás előtt porcukorral szórd meg, és díszítsd friss málnával a tetejét.

    A díszítéshez használhatsz más gyümölcsöket vagy csokoládéforgácsot is ízlés szerint.