Fehérjés gofri friss gyümölcsökkel és joghurttal

Fehérjés Gofri

A fehérjés gofri egy kiváló választás azok számára, akik aktív életmódot folytatnak és fontos számukra a megfelelő tápanyagbevitel. A hagyományos gofrikhoz képest ez a változat fehérjében gazdag, köszönhetően a fehérjepornak és a tojásnak. A zabpehelyliszt magas rosttartalma segít a hosszabb teltségérzet fenntartásában, míg a természetes édesítők, mint a méz vagy a juharszirup, kellemes ízt adnak a tésztának. Ha egy egészséges, mégis ízletes reggelit keresel, ezt a fehérjés gofrit mindenképp próbáld ki!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Zabpehelyliszt
50 g Fehérjepor (vaníliás vagy natúr)
2 db Tojás
200 ml Mandulatej
5 g Sütőpor
1 tk. Fahéj
1 csipet
20 g Méz vagy juharszirup
10 g Kókuszolaj
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a zabpehelylisztet, a fehérjeport, a sütőport, a fahéjat és a sót.

    A hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a gofri szép magas lesz.

    2

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a mandulatejet, a vanília kivonatot és a mézet vagy juharszirupot.

    A tojásokat érdemes alaposan felverni, ettől könnyebb lesz a tészta. A mandulatej helyett használhatsz más növényi tejet is.

    3

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára egy habverővel, amíg csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek a nedvesekkel. A túlkeverés rágós gofrit eredményezhet.

    4

    Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki kókuszolajjal.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, hogy a gofri szépen megsüljön és ne ragadjon le. A kókuszolaj helyett használhatsz más olajat vagy vajat is.

    5

    Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrit, és akkor vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.

    6

    Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.

    A rácsra helyezés azért fontos, hogy a gofri ne ázzon el alulról a gőztől.

    7

    Tálald frissen gyümölcsökkel, natúr joghurttal vagy egy kevés juharsziruppal.

    A gofri frissen a legfinomabb, de ha marad, légmentesen záródó edényben tárolhatod. Tálalás előtt pirítsd meg a gofrit a kenyérpirítóban.