Feijão tropeiro sertéshússal, gazdag babos és húsos étel friss petrezselyemmel díszítve

Feijão tropeiro sertéshússal

A Feijão tropeiro a brazil konyha egyik legismertebb étele, amely a brazil belső területeken alakult ki. A disznóhús, a füstölt szalonna, a bab és a kukoricaliszt keverékéből készül, és az étel szerves része lett a brazil étkezéseknek. Az étel gazdag ízekben, és a sertéshús és bab párosítása egy igazán tápláló ételt eredményez. Az ízek sokfélesége és az étel története teszi a Feijão tropeiro-t egy különleges élménnyé, amit a brazil gasztronómia kedvelői mindig szívesen fogyasztanak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fehér bab
200 g Sertéshús (pl. comb vagy lapocka)
150 g Füstölt szalonna
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Tojás
2 ek. Petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj a sütéshez
100 g Kukorica liszt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér babot áztasd be 8-12 órára hideg vízben, majd főzd meg sós vízben, amíg megpuhul, de ne főzd túl.

    Az áztatás segít a bab gyorsabb megfőzésében, és csökkenti az emésztési problémákat is.

    2

    A sertéshúst és a füstölt szalonnát vágd kis kockákra. A hagymát és a fokhagymát apróra vágd.

    A szalonnát először pirítsd meg, hogy kiengedje a zsírját, így ízesebb lesz a többi hozzávaló.

    3

    Egy serpenyőben melegíts olajat, és kezdd el pirítani a szalonnát és a sertéshúst. Miután a hús megpirult, add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd, amíg a hagyma üvegesedik.

    Ha a szalonna nem enged elég zsírt, adj hozzá egy kevés olajat, hogy a hús ne ragadjon le.

    4

    A megfőtt babot add hozzá a serpenyőhöz a húshoz és szalonnához. Keverd össze, és hagyd, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A babot ne öntsd le, inkább egy kevés főzővizet is hozzáadhatsz, hogy a keverék szaftosabb legyen.

    5

    Egy másik serpenyőben pirítsd meg a kukoricalisztet, amíg enyhén aranybarna nem lesz. Ezt add a babos húsos keverékhez.

    A kukoricaliszt pirítása adja a Feijão tropeiro jellegzetes ízét, ne hagyd ki ezt a lépést!

    6

    A két főtt tojást törd össze és add a keverékhez, hogy gazdagabb legyen. Ízesítsd sóval és borssal, majd szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.

    A petrezselyem frissességet ad az ételnek, így érdemes frisset használni.

    7

    Tálald melegen, és kínáld friss kenyérrel vagy rizssel.

    Ez az étel kiváló kísérője lehet egy friss salátának vagy akár egy tál savanyúságnak is.