A fekete babot elĆzĆ este ĂĄztasd be vĂzbe, majd mĂĄsnap öblĂtsd le Ă©s tedd fĂ©lre.
Az ĂĄztatĂĄs segĂt a bab gyorsabb megfĆzĂ©sĂ©ben Ă©s csökkenti a felfĂșvĂłdĂĄst.
A sertĂ©shĂșst (lapockĂĄt) vĂĄgd nagyobb darabokra, majd egy nagy edĂ©nyben hevĂtsd fel a szezĂĄmolajat, Ă©s pirĂtsd meg a hĂșst minden oldalĂĄn, amĂg szĂ©p barna kĂ©rget kap.
A hĂșs kĂ©rgĂ©nek pirĂtĂĄsa gazdagĂtja az Ă©tel ĂzĂ©t, Ă©s mĂ©lyebb ĂzvilĂĄgot ad a levesnek.
A hagymĂĄt, fokhagymĂĄt, piros paprikĂĄt Ă©s zöld chiliket aprĂłra vĂĄgd. Ezt követĆen add hozzĂĄ a pirĂtott hĂșsra, Ă©s pirĂtsd 3-5 percig, amĂg a zöldsĂ©gek megpuhulnak.
A zöldsĂ©gek pirĂtĂĄsakor ne hagyd, hogy megĂ©gjenek, mert keserƱvĂ© vĂĄlhatnak.
Add hozzĂĄ a fĂŒstölt sertĂ©shĂșst, babĂ©rlevelet, sĂłt Ă©s frissen Ćrölt borsot. Ăntsd fel vĂzzel, Ă©s fĆzd közepes lĂĄngon 1,5-2 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂg a hĂșs megpuhul.
A fĂŒstölt hĂșs gazdag Ăzt ad az Ă©telnek, Ă©s összeforr a többi hozzĂĄvalĂłval.
A fĆzĂ©s közben a babot is tedd hozzĂĄ, Ă©s idĆnkĂ©nt keverd meg, hogy a bab ne ragadjon le az edĂ©ny aljĂĄn.
Ha a leves tĂșl sƱrƱvĂ© vĂĄlik, adj hozzĂĄ egy kis vizet, hogy a kĂvĂĄnt ĂĄllagot elĂ©rd.
MiutĂĄn a hĂșs Ă©s a bab megfĆtt, tĂĄlald a feijoada-t egy tĂĄlban, friss korianderrel dĂszĂtve.
A friss koriander friss Ăzt ad az Ă©telnek, Ă©s szĂ©pen kiemeli a fƱszeres, gazdag levet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.