Feijoada füstölt sertéshússal tálalva, gazdag, sűrű leves

Feijoada füstölt sertéshússal

A Feijoada egy tradicionális brazil étel, amelyet főleg télen fogyasztanak. A története a rabszolgaság idejére nyúlik vissza, amikor az afrikai rabszolgák fűszerekkel gazdagították az ételt. A feijoada alapja a fekete bab és a füstölt hús, amelyeket hosszú ideig főznek, hogy a különböző ízek összeérjenek. A mai napig a Feijoada a brazil konyha egyik legfontosabb étkezésévé vált, és sokszor egy családi étkezés központjában áll.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 óra 30 perc
Teljes 2 óra 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fekete bab
200 g Füstölt sertéshús (pl. füstölt tarját vagy füstölt kolbászt)
300 g Sertéshús (pl. lapocka)
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Piros paprika
2 db Zöld chili
2 db Babérlevél
2 ek. Szezámolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 l Víz
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot előző este áztasd be vízbe, majd másnap öblítsd le és tedd félre.

    Az áztatás segít a bab gyorsabb megfőzésében és csökkenti a felfúvódást.

    2

    A sertéshúst (lapockát) vágd nagyobb darabokra, majd egy nagy edényben hevítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg a húst minden oldalán, amíg szép barna kérget kap.

    A hús kérgének pirítása gazdagítja az étel ízét, és mélyebb ízvilágot ad a levesnek.

    3

    A hagymát, fokhagymát, piros paprikát és zöld chiliket apróra vágd. Ezt követően add hozzá a pirított húsra, és pirítsd 3-5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A zöldségek pirításakor ne hagyd, hogy megégjenek, mert keserűvé válhatnak.

    4

    Add hozzá a füstölt sertéshúst, babérlevelet, sót és frissen őrölt borsot. Öntsd fel vízzel, és főzd közepes lángon 1,5-2 órán át, amíg a hús megpuhul.

    A füstölt hús gazdag ízt ad az ételnek, és összeforr a többi hozzávalóval.

    5

    A főzés közben a babot is tedd hozzá, és időnként keverd meg, hogy a bab ne ragadjon le az edény alján.

    Ha a leves túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis vizet, hogy a kívánt állagot elérd.

    6

    Miután a hús és a bab megfőtt, tálald a feijoada-t egy tálban, friss korianderrel díszítve.

    A friss koriander friss ízt ad az ételnek, és szépen kiemeli a fűszeres, gazdag levet.