A fekete babot előző este áztasd be vízbe, majd másnap öblítsd le és tedd félre.
Az áztatás segít a bab gyorsabb megfőzésében és csökkenti a felfúvódást.
A sertéshúst (lapockát) vágd nagyobb darabokra, majd egy nagy edényben hevítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg a húst minden oldalán, amíg szép barna kérget kap.
A hús kérgének pirítása gazdagítja az étel ízét, és mélyebb ízvilágot ad a levesnek.
A hagymát, fokhagymát, piros paprikát és zöld chiliket apróra vágd. Ezt követően add hozzá a pirított húsra, és pirítsd 3-5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A zöldségek pirításakor ne hagyd, hogy megégjenek, mert keserűvé válhatnak.
Add hozzá a füstölt sertéshúst, babérlevelet, sót és frissen őrölt borsot. Öntsd fel vízzel, és főzd közepes lángon 1,5-2 órán át, amíg a hús megpuhul.
A füstölt hús gazdag ízt ad az ételnek, és összeforr a többi hozzávalóval.
A főzés közben a babot is tedd hozzá, és időnként keverd meg, hogy a bab ne ragadjon le az edény alján.
Ha a leves túl sűrűvé válik, adj hozzá egy kis vizet, hogy a kívánt állagot elérd.
Miután a hús és a bab megfőtt, tálald a feijoada-t egy tálban, friss korianderrel díszítve.
A friss koriander friss ízt ad az ételnek, és szépen kiemeli a fűszeres, gazdag levet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.