Feijoada tálalva, gazdag babos étel sertéshússal és friss korianderrel díszítve

Feijoada klasszikus

A feijoada egy tradicionális brazil étel, amelyet a portugál gyarmatosítók hoztak Brazíliába, és hamarosan a helyi étkezések alapját képezte. A feijoada gazdag babos étel, amelyet füstölt húsokkal és sertéshússal készítenek. Az étel gazdag ízvilága és karaktere az alacsony, lassú főzésnek köszönhető, amely lehetővé teszi, hogy a húsok és a fűszerek összeérjenek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 perc
Teljes 2 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fekete bab
500 g Sertéshús (füstölt sonka, kolbász, pörkölt hús)
200 g Száraz füstölt hús (opcionális)
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
1 szál Zeller
2 db Babérlevél
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 db Lime
1 tk. Friss koriander
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot áztassuk vízben legalább 8 órán keresztül, majd öblítsük le, hogy eltávolítsuk a felesleges kemikáliákat.

    Az áztatás segít abban, hogy a bab könnyebben megfőjön, és emellett javítja az emészthetőségét is.

    2

    A sertéshúst és a füstölt húst daraboljuk kisebb darabokra, hogy egyenletesebben főhessenek.

    A húsokat érdemes a babhoz igazítva méretre vágni, így az étel gazdag textúrájú lesz.

    3

    Egy nagy fazékban olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellert 5-7 percig, amíg illatosak lesznek.

    A pirítás segít kiemelni a zöldségek ízét, és alapot ad a leveshez.

    4

    Adjuk hozzá a felaprított húsokat a pirított zöldségekhez, és pirítsuk tovább 5-7 percig, hogy a húsok egy kis színt kapjanak.

    A húsok pirítása előtt ne sózzuk meg őket, hogy megőrizzék a nedvességüket.

    5

    Öntsük hozzá a babot, és adjunk hozzá 1 liter vizet, babérlevelet, sót és borsot. Hozzuk felforrni, majd csökkentsük a hőmérsékletet és hagyjuk főzni 1-2 órán át, amíg a bab megpuhul.

    A feijoada íze akkor lesz igazán gazdag, ha hosszabb ideig főzzük, ezért ne siessünk vele.

    6

    Ha a bab már megpuhult, vegyük le a tűzről, és hagyjuk pihenni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A feijoada szaftosabb lesz, ha pihentetjük, mivel a húsok és a bab összeolvadnak az ízekben.

    7

    Tálalás előtt locsoljuk meg lime lével, és díszítsük friss korianderrel. Friss kenyérrel, fehér rizs és salsa kíséretében tálaljuk.