Feijoada vegán, babos étel zöldségekkel, lime-mal és korianderrel tálalva

Feijoada vegán

A feijoada eredetileg Brazíliából származik, és a hagyományos változata többféle húst tartalmaz. A vegán változatban a füstölt paprika és a bab biztosítják a gazdag ízvilágot, miközben a friss zöldségek fokozzák az étel frissességét. A feijoada vegán verziója tökéletes választás azok számára, akik szeretnék élvezni a hagyományos ételt hús nélkül. A lime és koriander frissessége pedig egy extra ízt ad hozzá, hogy egy igazán ínycsiklandó ételt tálalhassunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fekete bab
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 db Zöldpaprika
2 db Sárgarépa
2 db Paradicsom
100 g Káposzta
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Koriander
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
1 csipet Bors
1 db Lime
500 ml Zöldségalaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A babot előző este áztasd be, majd másnap főzd meg annyi vízben, hogy ellepje, körülbelül 45-60 perc alatt, amíg megpuhul.

    Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, használhatsz konzerv babot, így már elég csak átöblíteni.

    2

    A hagymát, fokhagymát és a zöldpaprikát apróra vágd. A sárgarépát hámozd meg, majd karikázd fel. A paradicsomokat is kockázd fel.

    Ha a sárgarépa gyorsabban puhul, vágd kisebb darabokra, hogy hamarabb elkészüljön.

    3

    Egy nagy lábasban hevíts olívaolajat, és kezd el pirítani a hagymát és fokhagymát. Amikor üvegesednek, add hozzá a zöldpaprikát és a sárgarépát, majd párold őket 5-7 percig.

    A zöldségeket ne pirítsd túl erősen, hogy megőrizzék friss ízüket.

    4

    Add hozzá a paradicsomot, és főzd további 5 percig, amíg az levet ereszt.

    Ha szeretnéd, egy pici cukrot is adhatsz hozzá, hogy ellensúlyozd a paradicsom savasságát.

    5

    Tedd a főtt babot a lábasba, és öntsd fel zöldségalaplével. Ízesítsd füstölt paprikával, korianderrel, sóval és borssal.

    A füstölt paprika igazi karaktert ad a feijoadának, ezért fontos, hogy ne hagyd ki.

    6

    Főzd az ételt közepes lángon 20-30 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha szükséges, adj hozzá még sót vagy borsot.

    Ne főzd túl, hogy a zöldségek és a bab megőrizzék textúrájukat.

    7

    Tálald lime-lével meglocsolva, és friss korianderrel díszítve.

    A lime frissessége és savassága kiemeli a füstölt paprika ízét, így mindenképpen tálald vele.