Készítsd el a fekete ribizlis tölteléket: a fekete ribizlit egy serpenyőben párold meg, majd pürésítsd.
Ha nincs friss fekete ribizlid, használhatsz fagyasztottat is. A pürésítéshez használj botmixert a sima állag eléréséhez.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.
Ez a lépés elengedhetetlen a sima macaron tészta eléréséhez.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérjét szobahőmérsékleten verd fel, és használj egy csipet sót a hab stabilizálásához.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverést lentről felfelé végezd, és csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Használj egy sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű korongokat kapj.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
Ez a pihentetés a macaronok jellegzetes "lábának" kialakulásához szükséges.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő, ezért figyelj a macaronokra, hogy ne égjenek meg.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.
A fehér csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen meg.
Miután a ribizlit pürésítetted, add hozzá a fehér csokoládés krémhez, és keverd jól össze.
Kóstold meg a krémet, és ha szükséges, adj hozzá még egy kevés porcukrot vagy citromlevet az ízélmény fokozásához.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít a tölteléknek, hogy ne folyjon ki a macaronokból.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes fekete ribizlis tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat a macaronokból.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
Ez a pihentetés nagyon fontos, hogy a macaronok ízei összeérjenek és a tésztájuk megpuhuljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.