Ferrero Rocher croissant tálalva

Ferrero Rocher croissant

A croissant a francia pékségek egyik legismertebb süteménye, amelyet számtalan variációban elkészíthetünk. A Ferrero Rocher egy világszerte kedvelt édesség, amely a csokoládé, a mogyoró és a ropogós textúrák tökéletes kombinációja. Ebben a receptben a Ferrero Rocher ízvilágát ötvözzük a croissant könnyed, réteges tésztájával, hogy egy igazán különleges és laktató süteményt készítsünk. Kiváló választás egy elegáns reggelire vagy egy exkluzív desszertként. Ha szereted a mogyorós-csokoládés édességeket, ezt a croissantot biztosan imádni fogod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
100 g Étcsokoládé
120 g Mogyorókrém
50 ml Tejszín
80 g Darált mogyoró
50 g Porcukor
50 g Vaj
1 db Tojássárgája
20 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a tökéletes croissant-okhoz. A sütőpapír megakadályozza a leragadást.

    2

    A leveles tésztát nyújtsd ki enyhén lisztezett felületen, és vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A leveles tészta könnyen ragad, ezért a lisztezett felület fontos. A háromszögek egyenlő mérete biztosítja az egyenletes sülést.

    3

    Egy tálban keverd össze a mogyorókrémet és a tejszínt, hogy egy lágy, krémes tölteléket kapj.

    A tejszín mennyiségétől függ a töltelék állaga. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés tejszínt.

    4

    A tészta háromszögeinek szélesebb végére kanalazz egy kevés mogyorókrémes tölteléket, majd szórd meg darált mogyoróval, és tekerd fel croissant formára.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert sütés közben kifolyhat. A darált mogyoró fokozza a Ferrero Rocher ízélményt.

    5

    Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, ügyelve arra, hogy a hajtás alulra kerüljön, így nem nyílnak szét sütés közben.

    A hajtás alulra helyezése megakadályozza, hogy a croissant-ok sütés közben szétnyíljanak.

    6

    Keverd össze a tojássárgáját és a tejet, majd ezzel kend meg a croissantok tetejét, hogy szép aranybarna színük legyen.

    A tojássárgája és tej keveréke szép, fényes aranybarna színt kölcsönöz a croissant-oknak.

    7

    Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a croissant-okra, és vedd ki őket, ha már aranybarnák.

    8

    Olvaszd fel az étcsokoládét a vajjal, és amikor a croissantok kihűltek, csorgasd rájuk a csokoládét.

    A vaj segít, hogy a csokoládé fényesebb és simább legyen. A csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen meg.

    9

    Szórd meg a tetejüket darált mogyoróval és porcukorral, majd már tálalhatod is.

    A darált mogyoró és a porcukor teszi teljessé a Ferrero Rocher hatást.