Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése elengedhetetlen a tökéletes croissant-okhoz. A sütőpapír megakadályozza a leragadást.
A leveles tésztát nyújtsd ki enyhén lisztezett felületen, és vágd egyenlő méretű háromszögekre.
A leveles tészta könnyen ragad, ezért a lisztezett felület fontos. A háromszögek egyenlő mérete biztosítja az egyenletes sülést.
Egy tálban keverd össze a mogyorókrémet és a tejszínt, hogy egy lágy, krémes tölteléket kapj.
A tejszín mennyiségétől függ a töltelék állaga. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés tejszínt.
A tészta háromszögeinek szélesebb végére kanalazz egy kevés mogyorókrémes tölteléket, majd szórd meg darált mogyoróval, és tekerd fel croissant formára.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert sütés közben kifolyhat. A darált mogyoró fokozza a Ferrero Rocher ízélményt.
Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire, ügyelve arra, hogy a hajtás alulra kerüljön, így nem nyílnak szét sütés közben.
A hajtás alulra helyezése megakadályozza, hogy a croissant-ok sütés közben szétnyíljanak.
Keverd össze a tojássárgáját és a tejet, majd ezzel kend meg a croissantok tetejét, hogy szép aranybarna színük legyen.
A tojássárgája és tej keveréke szép, fényes aranybarna színt kölcsönöz a croissant-oknak.
Süsd a croissantokat 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a croissant-okra, és vedd ki őket, ha már aranybarnák.
Olvaszd fel az étcsokoládét a vajjal, és amikor a croissantok kihűltek, csorgasd rájuk a csokoládét.
A vaj segít, hogy a csokoládé fényesebb és simább legyen. A csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen meg.
Szórd meg a tetejüket darált mogyoróval és porcukorral, majd már tálalhatod is.
A darált mogyoró és a porcukor teszi teljessé a Ferrero Rocher hatást.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.