Fesztivál gofri csokoládéöntettel és színes cukorkákkal

Fesztivál Gofri

A fesztivál gofri egy vidám és színes édesség, amelyet gyakran vásárokon, karneválokon és fesztiválokon találhatunk meg. A belga eredetű gofri hagyományosan ropogós külsővel és puha belsővel készül, amelyet ínycsiklandó feltétekkel, például csokoládéöntettel, tejszínhabbal és színes cukorkákkal díszítenek. Ez a recept tökéletes választás, ha egy igazán ünnepi és vidám desszertet szeretnél otthon elkészíteni!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
740 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
50 g Kristálycukor
10 g Vaníliás cukor
10 g Sütőpor
1 csipet
50 g Olvasztott vaj
50 ml Csokoládéöntet
100 g Friss eper
20 g Színes tortadísz cukorka
100 ml Tejszínhab

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy nagy tálban összekeverjük.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a gofri szépen megemelkedik.

    2

    A tojásokat egy másik tálban enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat. Jól elkeverjük.

    A vaj ne legyen túl forró, mert megfőzheti a tojásokat.

    3

    A nedves hozzávalókat fokozatosan a száraz hozzávalókhoz öntjük, miközben folyamatosan keverjük. Fontos, hogy ne keverjük túl a tésztát, hogy a gofri könnyű és levegős maradjon.

    Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek. Egy-két csomó maradhat benne, az nem baj.

    4

    A gofrisütőt előmelegítjük, majd egy kevés olajjal vagy vajjal megkenjük, hogy a gofri ne ragadjon le.

    Ha van tapadásmentes gofrisütőd, akkor is érdemes egy kevés olajjal vagy vajjal kikenni, hogy a gofri szép aranybarna legyen.

    5

    Egy merőkanállal a tésztából annyit öntünk a sütőbe, hogy az egyenletesen elterüljön, majd 3-5 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrit, és vedd ki, ha már szép aranybarna.

    6

    A kész gofrikat rácsra tesszük hűlni, hogy kívül ropogós, belül pedig puha maradjon.

    Ha egymásra rakod a gofrikat, akkor megpuhulnak.

    7

    A gofrikat csokoládéöntettel, tejszínhabbal, friss eperrel és színes cukorkával díszítjük, hogy igazi fesztiválhangulatot kapjanak.

    Használj bátran kreatív feltéteket! Karamell, nutella, gyümölcsök, magvak – bármi jöhet!