Fokhagymás mangós paradicsomszósz tálalva

Fokhagymás mangós paradicsomszósz

A fokhagymás mangós paradicsomszósz az édes és savanyú ízek tökéletes kombinációját nyújtja, miközben a fokhagyma fűszeressége gazdagítja az ízvilágot. A mangó természetes édessége és a paradicsom savanykás frissessége kiválóan harmonizál, így ez a mártás ideális választás tésztákhoz, grillezett húsokhoz vagy sült zöldségekhez. Képzeld el, ahogy a mangó édes aromája keveredik a fokhagyma intenzív illatával, miközben a paradicsom gazdag íze teszi teljessé az ételt. Ez a szósz nemcsak ízletes, hanem könnyen elkészíthető is, így bármely étkezést különlegessé varázsol.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Érett mangó
300 ml Paradicsompüré
3 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
30 ml Olívaolaj
20 g Barnacukor
20 ml Fehérborecet
10 g Friss bazsalikom
5 g
3 g Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat: a mangót hámozd meg, magozd ki és vágd apró kockákra, a fokhagymát és vöröshagymát hámozd meg és aprítsd finomra, a bazsalikomot vágd fel.

    A mangó kiválasztásánál figyelj, hogy érett, de ne túl puha legyen, mert akkor nehéz lesz kockákra vágni.

    2

    Egy közepes méretű serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az aprított vöröshagymát, és párold 3-4 percig, amíg üveges lesz.

    A vöröshagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg és ne karamellizálódjon.

    3

    Add hozzá az aprított fokhagymát, majd pirítsd további 1 percig, amíg illatos lesz.

    A fokhagymát csak rövid ideig pirítsd, mert könnyen megég és keserű lesz.

    4

    Öntsd hozzá a paradicsompürét és a felkockázott mangót, majd keverd alaposan össze.

    Ha nincs otthon paradicsompüré, használhatsz konzerv paradicsomot is, de azt előtte pürésítsd le.

    5

    Add hozzá a barnacukrot, fehérborecetet, sót és borsot, majd forrald fel a szószt.

    A fehérborecet helyett használhatsz almaecetet vagy balzsamecetet is.

    6

    Amint felforrt, csökkentsd a hőfokot alacsonyra, és főzd 20-25 percig, amíg a mártás besűrűsödik és az ízek összeérnek.

    Főzés közben időnként keverd meg a szószt, hogy ne égjen le.

    7

    Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, állítsd be az ízeket több cukorral az édességért vagy ecettel a savanykásabb ízért.

    Az ízek beállításánál vedd figyelembe a mangó édességét is. Ha a mangó nagyon édes, lehet, hogy kevesebb cukor kell a szószba.

    8

    Végül keverd bele a friss bazsalikomot, majd hagyd kissé kihűlni. Tálald tészták, grillezett húsok vagy zöldségek mellé.

    A bazsalikomot csak a legvégén keverd bele, hogy megőrizze a frissességét és az aromáját.