Fokhagymás quinoa wok currys tahinivel tálalva

Fokhagymás quinoa wok currys tahinivel

Ez a fokhagymás quinoa wok currys tahinivel egy tökéletes egytálétel azok számára, akik egy gyorsan elkészíthető, de ízekben gazdag vegán fogásra vágynak. A quinoa könnyű és tápláló alapot ad, a pirított fokhagyma és gyömbér mély, aromás ízvilágot kölcsönöz, míg a currys tahini selymes textúrát és diós karaktert biztosít. A fekete szezámmag és a koriander frissességet és kontrasztot ad az ételnek, amely nemcsak egészséges, hanem rendkívül ízletes is. Tökéletes hétköznapi ebéd vagy vacsora, amely gyorsan elkészíthető és laktató.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Quinoa
1 ek. Tahinipaszta
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 tk. Currypor
1 tk. Kurkuma
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Olívaolaj
1 db Friss lime
2 ág Friss koriander
1 ek. Fekete szezámmag
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.

    A quinoát alaposabban átmosva elkerülheted, hogy kesernyés íze legyen.

    2

    Egy wokban hevítsd fel az olívaolajat és a szezámolajat, majd pirítsd meg a hagymát üvegesre.

    A szezámolaj könnyen megég, ezért figyelj rá, hogy ne hevítsd túl magas hőfokon.

    3

    Add hozzá a szeletelt fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd pirítsd illatosra 1-2 perc alatt.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.

    4

    Szórd bele a curryt és a kurkumát, majd keverd hozzá a szójaszószt és a frissen facsart lime levét.

    A lime levét közvetlenül a felhasználás előtt facsard ki, hogy megőrizze a frissességét.

    5

    Add hozzá a főtt quinoát, és süsd együtt további 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha a quinoa túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.

    6

    A tahinipasztát keverd össze egy kevés szójaszósszal és egy csipet sóval, majd csorgasd a wokos keverékre.

    A tahini sűrűségét állíthatod vízzel, ha túl sűrűnek találod.

    7

    Tálaláskor szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel.

    A koriandert csak tálaláskor add hozzá, mert a hő hatására elveszíti az ízét.

    8

    Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, tápláló és ízgazdag fokhagymás quinoa wokot!

    Azonnali tálalás garantálja a legfrissebb és legízletesebb élményt. Ha marad, hűtőben tárolhatod, de melegen az igazi!