A spenótot alaposan mosd meg. A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel őket.
A spenótot több váltás vízben mosd át, hogy eltávolítsd a homokot és a földet.
Egy nagy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, és pirítsd üvegesre, körülbelül 4-5 percig. A fokhagymát is tedd bele, és pirítsd további 1-2 percig.
A vaj helyett használhatsz olívaolajat is, ha egészségesebb verziót szeretnél.
Add hozzá a spenótot, és pirítsd 3-4 percig, amíg a levelek összeesnek. Fűszerezd sóval és borssal, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Keverd jól össze.
A spenót gyorsan összeesik, ezért ne pirítsd túl sokáig.
Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd lefedve 10-15 percig, amíg a spenót teljesen megpuhul.
Ha fagyasztott spenótot használsz, azt nem kell előtte kiolvasztani, csak add a leveshez.
Amikor a spenót megpuhult, vedd le a levest a tűzről, és botmixerrel pürésítsd simára. Ha túl sűrűnek találod, egy kis alaplevet vagy vizet is adhatsz hozzá.
A krémleves selymesebb lesz, ha a pürésítés után átszűröd egy szitán.
Add hozzá a tejszínt, és keverd jól össze. Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd tovább sóval, borssal.
A leveset tálalás előtt meglocsolhatod egy kevés tejszínnel, és megszórhatod pirított magvakkal (pl. tökmag, napraforgómag).
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.