Fokhagymás spenótkrémleves tálalva

Fokhagymás spenótkrémleves

A fokhagymás spenótkrémleves egy igazi tavaszi klasszikus, amely a friss spenót ízét egy gazdag, krémes textúrával ötvözi. A fokhagyma intenzív íze és a spenót enyhén kesernyés íze remekül kiegészítik egymást. Képzeld el, ahogy a spenót levelei puhává válnak a lábasban, miközben a fokhagyma aromái betöltik a konyhát. A tejszín hozzáadásával a leves egy igazán selymes, gazdag ízvilágú étellé válik. Ez az étel tökéletes választás egy könnyed vacsorához vagy egy egészséges étkezéshez, amely egyaránt finom és tápláló.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Spenót
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
40 g Vaj
150 ml Tejszín
800 ml Zöldségalaplé
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A spenótot alaposan mosd meg. A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel őket.

    A spenótot több váltás vízben mosd át, hogy eltávolítsd a homokot és a földet.

    2

    Egy nagy lábasban olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá a felaprított vöröshagymát, és pirítsd üvegesre, körülbelül 4-5 percig. A fokhagymát is tedd bele, és pirítsd további 1-2 percig.

    A vaj helyett használhatsz olívaolajat is, ha egészségesebb verziót szeretnél.

    3

    Add hozzá a spenótot, és pirítsd 3-4 percig, amíg a levelek összeesnek. Fűszerezd sóval és borssal, majd öntsd fel a zöldségalaplével. Keverd jól össze.

    A spenót gyorsan összeesik, ezért ne pirítsd túl sokáig.

    4

    Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd lefedve 10-15 percig, amíg a spenót teljesen megpuhul.

    Ha fagyasztott spenótot használsz, azt nem kell előtte kiolvasztani, csak add a leveshez.

    5

    Amikor a spenót megpuhult, vedd le a levest a tűzről, és botmixerrel pürésítsd simára. Ha túl sűrűnek találod, egy kis alaplevet vagy vizet is adhatsz hozzá.

    A krémleves selymesebb lesz, ha a pürésítés után átszűröd egy szitán.

    6

    Add hozzá a tejszínt, és keverd jól össze. Kóstold meg, és szükség szerint ízesítsd tovább sóval, borssal.

    A leveset tálalás előtt meglocsolhatod egy kevés tejszínnel, és megszórhatod pirított magvakkal (pl. tökmag, napraforgómag).