Fokhagymås Sujebi, koreai tészta leves fokhagymåval és póréhagymåval

FokhagymĂĄs Sujebi

A FokhagymĂĄs Sujebi egy koreai Ă©tel, amely a friss tĂ©sztĂĄt fokhagymĂĄs levesben fƑzi. A fokhagyma Ă­ze kiemelkedƑen fontos ebben az Ă©telben, mivel gazdagĂ­tja a leves Ă­zĂ©t Ă©s kiemeli a tĂ©szta textĂșrĂĄjĂĄt. A leves alapja egyszerƱ, de erƑteljes, Ă©s a pĂłrĂ©hagyma hozzĂĄadĂĄsa mĂ©g több mĂ©lysĂ©get ad az Ă­zeknek. Ez a koreai Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs hideg hĂłnapokban, amikor egy melegĂ­tƑ Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă©telre van szĂŒksĂ©g.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Liszt
⭕ 250 ml Meleg víz
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 db Tojás
⭕ 1 ek. BĂșzaliszt
⭕ 1 l HĂșsleves alap
⭕ 1 szĂĄl PĂłrĂ©hagyma
⭕ 4 gerezd Fokhagyma

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet Ă©s a sĂłt tedd egy tĂĄlba, majd add hozzĂĄ a meleg vizet. Keverd össze, Ă©s gyĂșrd a tĂ©sztĂĄt addig, amĂ­g sima Ă©s rugalmas nem lesz.

    Ha a tĂ©szta tĂșl kemĂ©ny, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis vizet, ha tĂșl lĂĄgy, adj hozzĂĄ lisztet.

    2

    A kĂ©sz tĂ©sztĂĄt pihentesd 10-15 percig, hogy pihenjen, Ă©s könnyebb legyen nyĂșjtani.

    Pihentesd a tésztåt letakarva, hogy ne szåradjon ki.

    3

    A pĂłrĂ©hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, majd egy fazĂ©kban kezdd el fƑzni a hĂșsleves alapot a hagymĂĄkkal Ă©s a fokhagymĂĄval.

    A fokhagyma intenzĂ­v Ă­ze kĂŒlönleges Ă­zt ad a levesnek.

    4

    Amikor a hĂșsleves felforr, vĂ©konyra nyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt, Ă©s kĂ©zzel tĂ©pd kisebb darabokra, majd add hozzĂĄ a leveshez.

    A tĂ©szta darabokat kĂ©zzel tĂ©pd, hogy rusztikusabb textĂșrĂĄjĂș legyen, ami a Sujebi jellegzetessĂ©ge.

    5

    Hagyjuk fƑni a tĂ©sztĂĄt a levesben 5-7 percig, amĂ­g meg nem puhul.

    Ne keverd tĂșl erƑsen, hogy a tĂ©sztadarabok ne törjenek össze.

    6

    Tålald forrón, és ha szeretnéd, adj hozzå egy kis pörkölt szezåmmagot vagy pirospaprikåt a tetejére.

    A pörkölt szezĂĄmmag kĂŒlönleges Ă­zt ad, Ă©s gazdagĂ­tja a tĂĄl Ă­zvilĂĄgĂĄt.