FokhagymĂĄs sĂŒlt tofu wokban

FokhagymĂĄs sĂŒlt tofu wokban

A fokhagymĂĄs sĂŒlt tofu wokban egy izgalmas Ă©s Ă­zletes fogĂĄs, amely tökĂ©letesen ötvözi az ĂĄzsiai konyha frissessĂ©gĂ©t Ă©s intenzĂ­v aromĂĄit. A tofu aranybarnĂĄra pirĂ­tva, a zöldsĂ©gek roppanĂłs textĂșrĂĄja Ă©s a szĂłjaszĂłszos fokhagyma kombinĂĄciĂłja egy igazĂĄn kĂŒlönleges Ă©telt eredmĂ©nyez. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs, ha egy gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, egĂ©szsĂ©ges Ă©s laktatĂł vacsorĂĄra vĂĄgysz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 300 g Tofu
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 30 ml Szójaszósz
⭕ 10 g GyömbĂ©r
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 150 g Piros paprika
⭕ 150 g Cukkini
⭕ 20 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk. Chilipor
⭕ 15 g Szezámmag
⭕ 10 g Friss koriander
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vĂĄgd kockĂĄkra, Ă©s papĂ­rtörlƑvel tĂĄvolĂ­tsd el a felesleges nedvessĂ©get.

    A tofu minĂ©l szĂĄrazabb, annĂĄl ropogĂłsabbra sĂŒl. Ha van idƑd, a tofu kockĂĄkat csomagold papĂ­rtörlƑbe, Ă©s nehezĂ©kkel (pl. könyvvel) nyomd le 30 percre.

    2

    HevĂ­ts olĂ­vaolajat egy wokban, Ă©s pirĂ­tsd meg a tofukockĂĄkat, amĂ­g aranybarnĂĄra sĂŒlnek, majd tedd fĂ©lre.

    Ne zsĂșfold tĂșl a wokot! Ha tĂșl sok tofut teszel bele egyszerre, az olaj hƑmĂ©rsĂ©klete leesik, Ă©s a tofu pĂĄrolĂłdni fog ahelyett, hogy pirulna. InkĂĄbb több rĂ©szletben sĂŒsd.

    3

    Aprítsd fel a fokhagymåt, gyömbért és vöröshagymåt. A piros paprikåt és cukkinit vågd vékony csíkokra.

    A zöldsĂ©geket vĂĄgd hasonlĂł mĂ©retƱre, hogy egyenletesen sĂŒljenek meg.

    4

    A wokban pirĂ­tsd meg a gyömbĂ©rt Ă©s a fokhagymĂĄt 1-2 percig, majd add hozzĂĄ a vöröshagymĂĄt, Ă©s fƑzd 3 percig.

    Vigyåzz, hogy a fokhagyma és a gyömbér ne égjen meg, mert keserƱ ízt ad az ételnek. Alacsonyabb långon pirítsd, és gyakran keverd.

    5

    Add hozzå a paprikåt és a cukkinit, majd pirítsd tovåbbi 5 percig, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.

    A wokban valĂł sĂŒtĂ©s lĂ©nyege a magas hƑfok Ă©s a gyorsasĂĄg. Ne fƑzd tĂșl a zöldsĂ©geket, hogy megƑrizzĂ©k roppanĂłssĂĄgukat.

    6

    Öntsd hozzĂĄ a szĂłjaszĂłszt Ă©s szĂłrd meg chiliporral, sĂłval Ă©s borssal. Add hozzĂĄ a tofut, Ă©s alaposan keverd össze.

    A szĂłjaszĂłsz sĂłs, ezĂ©rt a sĂłval Ăłvatosan bĂĄnj! KĂłstold meg az Ă©telt, mielƑtt megsĂłznĂĄd.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg pirĂ­tott szezĂĄmmaggal Ă©s friss korianderrel.

    A pirĂ­tott szezĂĄmmag intenzĂ­vebb Ă­zt ad. A koriandert csak közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd rĂĄ, hogy ne fonnyadjon meg.