Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.
A quinoa főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy eltávolítsd a kesernyés ízű szaponinokat.
A tofut vágd kockákra, és pirítsd meg olívaolajon egy serpenyőben, amíg aranybarna lesz. Tedd félre.
A tofu pirításához használj tapadásmentes serpenyőt, hogy ne ragadjon le.
A fokhagymát és a gyömbért aprítsd fel, majd pirítsd meg egy serpenyőben olívaolajon, amíg illatos nem lesz.
Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat az ételnek.
Add hozzá a curryporral elkevert kókusztejet, majd forrald fel, és főzd 5-7 percig, hogy besűrűsödjön.
Ha nem szereted a kókusztejet, használhatsz helyette tejszínt vagy növényi tejszínt.
Ízesítsd a curry szószt sóval, borssal és szójaszósszal. Keverd bele a főtt quinoát.
A szójaszósz sós, ezért óvatosan sózd az ételt.
Tedd vissza a pirított tofut a curry quinoa keverékhez, és forgasd össze, hogy az ízek összeérjenek.
Óvatosan keverd össze a tofut a curryvel, hogy ne törjön össze.
Tálaláskor szórd meg pirított szezámmaggal és friss korianderrel.
A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd, amíg aranybarna nem lesz és illatos. Figyelj, mert könnyen megég!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.