Frissen facsart alma juice pohárban tálalva

Frissen facsart alma juice

A frissen facsart alma juice az egyik legegészségesebb és legtermészetesebb ital, amely egyszerre frissítő és tápláló. Ez a házi készítésű ital tökéletes azok számára, akik szeretnék élvezni az alma természetes ízét, hozzáadott cukor és tartósítószerek nélkül. Az egyszerű recept lehetővé teszi, hogy bármikor elkészíthesd ezt a klasszikus italt, amely különösen népszerű a meleg nyári napokon vagy egy gyors reggeli részeként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 g Friss alma
20 ml Citromlé
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg alaposan az almákat, majd vágd kisebb darabokra. Távolítsd el a magházat.

    Használj keményebb, lédús almákat a legjobb eredmény érdekében. A magház eltávolítása fontos, mert keserű ízt adhat a lének.

    2

    Helyezd az almakockákat egy gyümölcscentrifugába, és préseld ki belőlük a levet.

    Ha nincs gyümölcscentrifugád, használhatsz turmixgépet is. Ebben az esetben a turmixolás után szűrd át a levet egy sűrű szövésű szűrőn vagy gézen.

    3

    Adagold hozzá a frissen facsart citromlevet az alma léhez, hogy megőrizze a frissességét és kellemesen savanykás ízt adjon neki.

    A citromlé segít megakadályozni az almalé barnulását, és frissítő ízt kölcsönöz neki. Ha nem szereted a savanykás ízt, csökkentsd a citromlé mennyiségét.

    4

    Adj hozzá vizet, és keverd jól össze az ízek kiegyensúlyozása érdekében.

    A víz mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha sűrűbb levet szeretnél, kevesebb vizet adj hozzá. Ha hígabbat, többet.

    5

    Töltsd az italt tiszta poharakba, és tálald azonnal, jégkockákkal vagy friss almakarikával díszítve.

    A frissesség megőrzése érdekében a levet azonnal tálald. Ha később szeretnéd fogyasztani, tárold légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben.