Mosd meg alaposan az almákat, majd vágd kisebb darabokra. Távolítsd el a magházat.
Használj keményebb, lédús almákat a legjobb eredmény érdekében. A magház eltávolítása fontos, mert keserű ízt adhat a lének.
Helyezd az almakockákat egy gyümölcscentrifugába, és préseld ki belőlük a levet.
Ha nincs gyümölcscentrifugád, használhatsz turmixgépet is. Ebben az esetben a turmixolás után szűrd át a levet egy sűrű szövésű szűrőn vagy gézen.
Adagold hozzá a frissen facsart citromlevet az alma léhez, hogy megőrizze a frissességét és kellemesen savanykás ízt adjon neki.
A citromlé segít megakadályozni az almalé barnulását, és frissítő ízt kölcsönöz neki. Ha nem szereted a savanykás ízt, csökkentsd a citromlé mennyiségét.
Adj hozzá vizet, és keverd jól össze az ízek kiegyensúlyozása érdekében.
A víz mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha sűrűbb levet szeretnél, kevesebb vizet adj hozzá. Ha hígabbat, többet.
Töltsd az italt tiszta poharakba, és tálald azonnal, jégkockákkal vagy friss almakarikával díszítve.
A frissesség megőrzése érdekében a levet azonnal tálald. Ha később szeretnéd fogyasztani, tárold légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.