A sertĂ©scsĂŒlköt mosd meg, majd töröld szĂĄrazra papĂrtörlĆvel.
A szĂĄrazra törlĂ©s azĂ©rt fontos, hogy a fƱszerek jobban megtapadjanak a hĂșs felĂŒletĂ©n.
Keverd össze a sĂłt, borsot, fokhagymaport, fĂŒstölt paprikĂĄt, barna cukrot Ă©s Ćrölt kömĂ©nyt egy tĂĄlban, majd alaposan dörzsöld be a csĂŒlköt ezzel a keverĂ©kkel.
A fƱszereket alaposan keverd össze, Ă©s egyenletesen dörzsöld be a csĂŒlök minden oldalĂĄra. Ne spĂłrolj a fƱszerekkel!
Hagyd a csĂŒlköt a hƱtĆben legalĂĄbb 12 ĂłrĂĄn keresztĂŒl pihenni, hogy az Ăzek jĂłl ĂĄtjĂĄrjĂĄk.
Ha van rĂĄ idĆd, akĂĄr 24 ĂłrĂĄig is pĂĄcolhatod a hĂșst a hƱtĆben, hogy mĂ©g intenzĂvebbek legyenek az Ăzek.
MelegĂtsd elĆ a fĂŒstölĆt vagy a grillt 110-120°C-ra, Ă©s kĂ©szĂts elĆ fĂŒstölĆfĂĄt a kĂvĂĄnt aroma elĂ©rĂ©sĂ©hez.
Fontos a megfelelĆ hĆmĂ©rsĂ©klet. Ha tĂșl magas, a hĂșs kiszĂĄradhat, ha tĂșl alacsony, nem lesz megfelelĆ a fĂŒstölĂ©si idĆ. HasznĂĄlj hĆmĂ©rĆt a pontos beĂĄllĂtĂĄshoz.
Helyezd a csĂŒlköt a fĂŒstölĆrĂĄcsra, Ă©s fĂŒstöld 4-5 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂg a kĂŒlsĆ rĂ©sze szĂ©p kĂ©rget kap.
A fĂŒstölĂ©si idĆ fĂŒgg a csĂŒlök mĂ©retĂ©tĆl Ă©s a fĂŒstölĆ teljesĂtmĂ©nyĂ©tĆl. IdĆnkĂ©nt ellenĆrizd a hĂșs szĂnĂ©t Ă©s ĂĄllagĂĄt.
Keverd össze a mézet, a BBQ szószt, a Worcestershire szószt és az almaecetet egy kis tålban.
A mĂĄzat kĂłstold meg, Ă©s ĂzlĂ©s szerint ĂĄllĂtsd be az arĂĄnyokat. Ha Ă©desebben szereted, tegyĂ©l több mĂ©zet, ha savanyĂșbban, akkor több almaecetet.
Amikor a hĂșs elĂ©ri a 75°C-os belsĆ hĆmĂ©rsĂ©kletet, kend meg a mĂĄzzal, majd csomagold be hentespapĂrba vagy alufĂłliĂĄba.
A becsomagolĂĄs segĂt megĆrizni a hĂșs nedvessĂ©gtartalmĂĄt Ă©s felgyorsĂtja a puhulĂĄsi folyamatot. A hentespapĂr jobb vĂĄlasztĂĄs, mert jobban szellĆzik.
Tedd vissza a fĂŒstölĆbe tovĂĄbbi 2-3 ĂłrĂĄra, amĂg a belsĆ hĆmĂ©rsĂ©klete elĂ©ri a 93-96°C-ot.
A 93-96°C-os belsĆ hĆmĂ©rsĂ©klet garantĂĄlja, hogy a hĂșs kellĆen puha Ă©s omlĂłs lesz. HasznĂĄlj maghĆmĂ©rĆt a pontos mĂ©rĂ©shez.
Vedd ki a csĂŒlköt a fĂŒstölĆbĆl, Ă©s hagyd pihenni legalĂĄbb 30 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak a hĂșsban.
A pihentetĂ©s elengedhetetlen ahhoz, hogy a hĂșs szaftos maradjon. Ne vĂĄgd fel azonnal, hagyd, hogy a szaftok visszahĂșzĂłdjanak.
Szeleteld fel, és tålald friss kenyérrel, grillezett zöldségekkel vagy klasszikus coleslaw salåtåval.
A csĂŒlköt a rostokra merĆlegesen szeleteld, Ăgy a hĂșs omlĂłsabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.