Füstölt fokhagymás mézes barbecue szósz tálalva

Füstölt fokhagymás mézes barbecue szósz

A barbecue szószok az amerikai konyha egyik legismertebb elemei, ahol az édes és füstös ízek tökéletes harmóniában találkoznak. A füstölt fokhagyma különleges mélységet ad ennek a szósznak, míg a méz természetes édessége lágyítja a fűszerességet. Ahogy a füstölt fokhagyma és a fűszerek főzés közben összeérnek, a konyhát betölti az édes és füstös aromák kavalkádja. Ez a szósz tökéletes kiegészítője grillezett húsoknak, hamburgereknek, vagy akár sült zöldségeknek, hogy egy különleges, füstös ízvilágot vigyünk az étkezésbe.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Paradicsompüré
4 gerezd Füstölt fokhagyma
3 ek. Méz
2 ek. Almaecet
2 ek. Barnacukor
1 ek. Worcestershire szósz
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Előkészítés: Aprítsd fel a füstölt fokhagymát finomra.

    Ha nincs füstölt fokhagymád, használhatsz sima fokhagymát is, de adj hozzá egy csipet füstölt paprikát a füstös ízért.

    2

    Fokhagyma pirítása: Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az aprított füstölt fokhagymát, és pirítsd 2-3 percig, amíg illatos lesz.

    Ügyelj rá, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz a szósz.

    3

    Paradicsompüré hozzáadása: Öntsd hozzá a paradicsompürét, és keverd alaposan össze a fokhagymával.

    Használj jó minőségű, sűrű paradicsompürét a legjobb íz eléréséhez.

    4

    Ízesítés: Add hozzá az almaecetet, mézet, barnacukrot, Worcestershire szószt, füstölt paprikát, sót és borsot. Keverd össze, majd öntsd hozzá a vizet.

    A Worcestershire szósz kihagyhatatlan a barbecue szószokból, mert umami ízt ad.

    5

    Főzés: Főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg a szósz besűrűsödik és az ízek összeérnek.

    Minél tovább főzöd, annál sűrűbb lesz a szósz, és annál jobban összeérnek az ízek.

    6

    Finomítás: Ha simább állagú szószt szeretnél, botmixerrel pürésítsd. Kóstold meg, és ha szükséges, állíts az ízeken több méz vagy ecet hozzáadásával.

    A botmixerrel óvatosan dolgozz, mert a forró szósz fröccsenhet.

    7

    Tálalás: A szószt melegen tálald grillezett húsokhoz, hamburgerekhez vagy sült zöldségekhez.

    A szószt légmentesen záródó edényben tárolhatod a hűtőben akár egy hétig is.