A fokhagymát reszeld le vagy aprítsd nagyon finomra.
A nagyon finomra aprított fokhagyma jobban eloszlik a szószban, és kevésbé lesz domináns az íze.
Egy tálban keverd össze a görög joghurtot, az olívaolajat és a mézet.
A méz segít kiegyensúlyozni a citrom savasságát és a paprika füstös ízét.
Add hozzá a frissen facsart citromlevet, lime levét és a reszelt fokhagymát.
A citrom és lime levét kóstold meg, mielőtt hozzáadnád a szószhoz, mert a savanyúságuk változó lehet.
Szórd bele a füstölt paprikát és a dijoni mustárt, majd alaposan keverd el.
A füstölt paprika különböző erősségű lehet, ezért kóstold meg, mielőtt hozzáadnád a szószhoz, és szükség esetén állítsd a mennyiségét.
Ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd keverd simára.
Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint adj hozzá több sót, borsot vagy citromlevet.
Hűtsd legalább 10 percig a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
Minél tovább hűtöd, annál jobban összeérnek az ízek.
Tálald grillezett húsokhoz, sült zöldségekhez vagy friss saláták mellé.
Kiváló mártogatós tortilla chipshez is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.